Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023
Λίγα σύννεφα
21.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0590
1 $ = € 0.9443

Κύπρος

kypros unificyp epithesi

Διεθνής θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη νεκρή ζώνη της Κύπρου κοντά στην Πύλα, όταν ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο δέχτηκε επίθεση από Τουρκοκυπρίους.

Annalena Baerbock
Μετά από αρκετό καιρό, η Γερμανία σκληραίνει την στάση της γύρω από το Κυπριακό. «Η Γερμανία βγάζει από το τραπέζι, οποιοδήποτε σενάριο λύσης δύο κρατών που προωθεί η Τουρκία», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σήμερα το μεσημέρι, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.

Ερντογάν: Ζητά υποστήριξη από Τουρκοκύπριους για λύση δυο κρατών

Το μήνυμα ότι οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση του, η οποία προχωρά στην κατεύθυνση της λύσης των δυο κρατών, έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Η Κύπρος έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την Ανατολική Μεσόγειο

Την ετοιμότητα της Κύπρου να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με οποιαδήποτε χώρα με σκοπό την ειρηνική επίλυση κάθε θαλάσσιας διαφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε κατά την παρέμβαση του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο ο εκπρόσωπος της Κύπρου στην Έκτη Επιτροπή (Νομικά Θέματα) του Οργανισμού Χάρης Χρυσοστόμου.

Tags:

Κύπρος: Συμφωνία ΟΗΕ - Κατεχομένων με αντιδράσεις Κασουλίδη

H Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή της για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, εάν συνεχιστεί να τηρείται η ίδια στάση από τον Διεθνή Οργανισμό, προειδοποίησε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, μέσω διαβήματος, τον ειδικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Tags:

Εκκλησία της Κύπρου: Ποιοι διεκδικούν την θέση του Αρχιεπισκόπου

Νέα δεδομένα δημιουργεί η επιδείνωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ και τα επιτελεία των μνηστήρων του θρόνου παίρνουν φωτιά αφού, με βάση το καταστατικό, όταν κενωθεί ο θρόνος θα κινηθούν αμέσως οι διαδικασίες για ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου.

Tags:

ΥΠΕΞ Κύπρου: Ζητά ενημέρωση για συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου

Η Κύπρος έχει το δικό της ενδιαφέρον για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο γειτονικές της χώρες, καθώς ένα τμήμα του θαλάσσιου συνόρου Ισραήλ-Λιβάνου αφορά τις γραμμές οριοθέτησης που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία με αμφότερες τις πλευρές.