Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
Σπασμένα σύννεφα
23.9°C Αθήνα

1 € = $ 1.0568
1 $ = € 0.9463

Κύπρος: Διαβήματα διαμαρτυρίας από ΥΠΕΞ για συνάντηση Τατάρ - Αλίγιεφ

Κύπρος: Διαβήματα διαμαρτυρίας από ΥΠΕΞ για συνάντηση Τατάρ - Αλίγιεφ

Το ΥΠΕΞ της Κύπρου εφράζει απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με τον κατοχικό ηγέτη αλλά και για τη δημοσιοποίηση της συνάντησης παρουσιάζοντας τον κ. Τατάρ ως Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

«Η εν λόγω ενέργεια είναι αντίθετη με το πνεύμα και το γράμμα των περί Κύπρου Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία καταδικάζουν την μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Ψευδοκράτους της “τδβκ” και τα οποία αναγνωρίζουν την ΚΔ ως το μόνο κράτος στην Κύπρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ, με τη συγκεκριμένη αναφορά η Αζέρικη πλευρά παραγνωρίζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ, με την οποία επιδιώκει τη σύναψη θεσμικής σχέσης, μέσω υπογραφής συμφωνίας εταιρικής συνεργασίας για την υπογραφή της οποίας, ως γνωστόν, απαιτείται και η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καταληκτικά, τονίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, έχει ήδη δώσει οδηγίες για διενέργεια διαβημάτων διαμαρτυρίας σε διάφορα επίπεδα, έτσι ώστε να μεταφερθεί η δυσαρέσκεια και απογοήτευσή μας για αυτή την εξέλιξη, ζητώντας την διόρθωσή της.