Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022
Καθαρός Ουρανός
28.9°C Αθήνα

1 € = $ 1.0269
1 $ = € 0.9738

Θρησκεία

st nicholas 1
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Ιερό του Αγίου Νικολάου καθαγιάστηκαν τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στη Νέα Υόρκη. Η αρχική εκκλησία, που ιδρύθηκε το 1916 στην οδό Cedar street στο Κάτω Μανχάταν, καταστράφηκε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

moni vlatadon thessaloniki 

Νότια της σημερινής οδού Ακροπόλεως, στην Άνω Πόλη, δεσπόζει εδώ και αιώνες η Μονή Βλατάδων. Είναι το μοναδικό βυζαντινό μοναστήρι που λειτουργεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί σταυροπηγιακή μονή, δηλαδή μοναστήρι που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ελπιδοφορος
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αποφάσισε εχθές, 15 Ιουνίου, να δώσει τέλος στην προ δύο ετών απόφασή της 8ης Οκτωβρίου 2020 για την αναστολή του Καταστατικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και να ζητήσει από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου την επαναφορά του Καταστατικού και την πάραυτα εφαρμογή του.

ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ανακοίνωσε εχθές, 27 Μαΐου, ότι διακόπτει τη σχέση της με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και διακήρυξε την «πλήρη ανεξαρτησία της» από τις ρωσικές πνευματικές αρχές.

Αναβρασμός στο Άγιο Όρος: «Ιερός πόλεμος» στην Ορθόδοξη Εκκλησία (vid)

Ιερός Πόλεμος ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τη μια και το Πατριαρχείο Μόσχας από την άλλη, με την κόντρα να μεταφέρεται τις τελευταίες ημέρες στο Άγιο Όρος.

panagia soumela

Την ιερή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού επέλεξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για να ανακοινώσει το τρίτο προσκύνημα των ομογενών μας στις ΗΠΑ, στον Πόντο και στη Μικρά Ασία, από τις 8 έως και τις 19 Αυγούστου.