Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
Καθαρός Ουρανός
25.6°C Αθήνα

Θρησκεία

Archimandrite Nektarios

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος προήχθη στη θέση του Επισκόπου Διοκλείας από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά τη συνεδρίαση τους στο Φανάρι, εχθές, Παρασκευή. Ο σημαντικός αυτός διορισμός έγινε κατόπιν προτάσεως από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

ieronimos

«Η Εκκλησία δεν αντιδρά αλλά αγαπάει» ανέφερε χαρακτηριστικά εχθές το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, προσερχόμενος για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της εκκλησίας με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

kampanes

Πένθιμα ήχησαν σήμερα οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα, στις 10:00 (τοπική ώρα), 57 φορές συμβολικά στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη σιδηδρομική τραγωδία των Τεμπών, πριν από έναν χρόνο ακριβώς.

 Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Συνεδρίαση

Η Ιερά Σύνοδος του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπό την προεδρία του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, προέβη στην καθαίρεση από το μέγα αξίωμα της αρχιερωσύνης τον εκτελούντα χρέη «Εξάρχου», του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Αφρική, Μητροπολίτη Ζαραΐσκ Κωνσταντίνο.

Kampanes

Πένθιμα θα χτυπήσουν 57 φορές οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα, όσες και τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

ieronymos-arxiepiskopos.jpg

Τη διαξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια ζήτησε με δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

agios xaralampos

Σαν σήμερα, στις 10 Φεβρουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπη, Ιερομάρτυρα της Χριστιανοσύνης, ο οποίος αναφέρεται και ως Χαράλαμπος, όπως έχει επικρατήσει να αναφέρεται, αλλά και ως Χαραλάμπιος.

Iske.jpg

Την άποψη πως «οποιοσδήποτε γάμος μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου δεν είναι δυνατόν ποτέ να είναι κυριολεκτικά και ουσιαστικά γάμος», εξέφρασε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.