Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Λαμπρός εορτασμός στον Καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν

Λαμπρός εορτασμός στον Καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν

Christine Papas

Φωτογραφίες: Daniel Miller

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής τίμησε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση σε με ιδιαίτερη τελετή στον Καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.


Ο εορτασμός ξεκίνησε με Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και ακολούθησε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και προβολή βίντεο. Τελετάρχης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων του ABC κ. George Stephanopoulos, ενώ ο βραβευμένος ηθοποιός κ. Dennis Boutsikaris ήταν αφηγητής σε βίντεο, τα οποία αφορούσαν ιστορικά και σύγχρονα θέματα σχετικά με την Επανάσταση του 1821 και το μήνυμά της σήμερα.

5555555555HOLY-TRINITY-25-M.gif

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην Γερουσία κ. Charles Schumer, τα μέλη του Κογκρέσου κυρία Dina Titus και κ. Gus Bilirakis, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer κ. Albert Bourla. Την Ελληνοαμερικανική Ομογένεια εκπροσώπησαν οι κύριοι John Catsimatidis, Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, και George Horiates, Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA.

22222HOLY-TRINITY-25-MA2222.gif

 

333333333HOLY-TRINITY-25-MA.gif

Μηνύματα για την επέτειο απέστειλαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης και ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης, ο Τσαρλς Σούμερ ,επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, οι βουλευτές Τίνα Τάιους και Γκας Μπιλιράκης.

Χαιρετισμούς για την επέτειο των 200 χρόνων απηύθυναν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τσαρλς Σούμερ,επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία,, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Γιάννης Κατσιματίδης, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης και ο διευθύνων σύμβουλος της PFIZER Αλβέρτος Μπουρλά.

Η σοπράνο της Μητροπολιτικής Όπερας Νέας Υόρκης, Καρολίνα Πίλου ερμήνευσε το ποίημα “Καντάτα Ελευθερίας” του Διονύσιου Σολωμού και το “Άκρα του τάφου σιωπή” ενώ ο βαρύτονος, Στέφανος Κορωναίος ερμήνευσε το “Κυρά μου αμπελιώτισσα” και το “Ξημέρωσε ο Θεός” του Νίκου Καζαντζάκη.

444444444444esyhgewyg.gif

Η σοπράνο της Μητροπολιτικής Όπερας Νέας Υόρκης, Καρολίνα Πίλου