Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
13.3°C Αθήνα

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Η Εκκλησία αγαπάει... αλλά γάμους δεν σας εύχομαι τέτοιου είδους»»

ieronimos

«Η Εκκλησία δεν αντιδρά αλλά αγαπάει» ανέφερε χαρακτηριστικά εχθές το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, προσερχόμενος για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της εκκλησίας με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

HDN Newsroom

Για το πώς είδε την στάση του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε πως, «Ελευθερία έχουμε και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αλλά αυτό το ό,τι θέλει να μη γίνεται…».

Για το θέμα της βάπτισης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθάρισε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα. «Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα, αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων σιγά σιγά», διευκρίνισε.

Ο κ. Ιερώνυμος πριν εισέλθει στο Συνοδικό Μέγαρο απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε, «Σας βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις αλλά γάμους δεν σας εύχομαι τέτοιου είδους», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη Ιανουαρίου –και πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου- ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών ότι η Εκκλησία θα τα αφήνει να μεγαλώνουν λίγο και εφόσον το επιθυμούν, θα βαφτίζονται. «Δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν λίγο τη ζωή και όταν θέλουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.