Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022
Καθαρός Ουρανός
24.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0269
1 $ = € 0.9738

Νέα Υόρκη: Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ανοίγει ξανά (φώτο)

st nicholas 1
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Ιερό του Αγίου Νικολάου καθαγιάστηκαν τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στη Νέα Υόρκη. Η αρχική εκκλησία, που ιδρύθηκε το 1916 στην οδό Cedar street στο Κάτω Μανχάταν, καταστράφηκε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου ως Ιερού για το Έθνος είναι επίσης μια πράξη αποκατάστασης», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ηγέτης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία που καταστράφηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, άνοιξε ξανά.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην τελετή καθαγιασμού τη Δευτέρα στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Kάτω Μανχάταν.

Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας είπαν ότι επέλεξαν την 4η Ιουλίου για τον καθαγιασμό, ώστε το ιερό να συνδεθεί με τη γέννηση της Αμερικής για πάντα.
Η τελετή περιελάμβανε την επισφράγιση των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο τραπέζι του βωμού.

Ο επίσκοπος έρανε τους τοίχους, τις πόρτες και τις εικόνες της εκκλησίας.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου θα είναι ανοικτή για το κοινό αργότερα φέτος το καλοκαίρι.

Ενώ τακτικές προσευχές θα πραγματοποιούνται από το φθινόπωρο.

st nicholas 6

st nicholas 5

st nicholas 4

st nicholas 3

st nicholas 2

st nicholas 

Photo credits: Archbishop Elpidophoros of America, Facebook page