Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024
Λίγα σύννεφα
9.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0829
1 $ = € 0.9234

Πρώτος κοινός εορτασμός της Αγίας Άννης και του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου στη Νάουσα

53384827318_e3b6b51a61_k-1024x658.jpg

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης πανηγυρίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 8ης Δεκεμβρίου, ο πρώτος κοινός εορτασμός της εορτής της Συλλήψεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης και του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, καθώς εντός του Ιερού Ναού υπάρχει το πρώτο παρεκκλήσιο προς τιμήν του Οσίου Γερασίμου και της Αγίας Άννης, στη σκήτη της οποίας ασκήτευσε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας.


Ο εορτασμός ξεκίνησε με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γερασίμου που κομίστηκε από την Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά Βεροίας, όπου φυλάσσεται, και τελέστηκε δέηση στο Ιερό Παρεκκλήσιο, του οποίου τα θυρανοίξια τελέστηκαν από τoν Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα τον Ιανουάριο του 2023, λίγες μόλις ημέρες μετά την αναγραφή του Οσίου Γερασίμου στις αγιολογικές δέλτους της Εκκλησίας μας.

 

Στη συνέχεια κομίστηκε το Ιερό Λείψανο του νέου Οσίου στον κυρίως Ναό και τελέστηκε ο εόρτιος Όρθρος και η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών.