Σάββατο, 21 Μαϊος 2022
Καθαρός Ουρανός
18.9°C Αθήνα

1 € = $ 1.0341
1 $ = € 0.9670

Βαριά θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Μητροπολίτη Δράμας Παύλου

Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου, έφυγε από τη ζωή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος, ο οποίος διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά. Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου τελέστηκε εχθές, Τρίτη 3 Μαΐου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε κλίμα βαριάς θλίψης.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος (κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης), γεννήθηκε στη Βέροια της Μακεδονίας το 1963.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του απεφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το έτος 1988. Έγινε διπλωματούχος (Master) το 1995 και Διδάκτωρ της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1988 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Βεροίας κύρο Παύλο.

Διετέλεσε Εφημέριος εν Βεροία και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά για δεκαπέντε έτη και α´ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά.

Έγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, πραγματοποίησε ομιλίες και έλαβε μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη και χειροτονήθηκε τον Οκτώβριο του 2005, σε ηλικία 42 ετών.

Ως ιεράρχης έβαλε την σφραγίδα του σε μια ευαίσθητη περιοχή με παρεμβάσεις που προκάλεσαν αίσθηση τόσο στον αγώνα κατά της πανδημίας, όσο και για την επιστροφή των κειμηλίων που άρπαξαν οι Βούλγαροι από το 1900 έως και την περίοδο της τριπλής κατοχής της περιοχής κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.