Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
Συννεφιά
0.6°C Αθήνα

1 € = $ 1.1322
1 $ = € 0.8832

Ευ ζην

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ελισάβετ βάζει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Φαίνεται πως η υγεία της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ έχει βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα και κάπως έτσι η μονάρχης αποφάσισε να κάνει ένα σημαντικό για εκείνη ταξίδι στο Sandringham, την κατοικία στην οποία η Ελισάβετ συνηθίζει να περνάει τα Χριστούγεννα.

Έγκυος για τέταρτη φορά η Kate Middleton;

Ο πρίγκιπας William δεν φαίνεται πως καλοβλέπει τον ερχομό ενός τέταρτου παιδιού στην οικογένειά του. Ο δεύτερος στη διαδοχή του Βρετανικού θρόνου βρέθηκε μόλις χτες στο to Clitheroe Community Hospital στο Lancashire, ένα νοσοκομείο κόσμημα που βοηθάει και στηρίζει την κοινωνία ειδικά εν μέσω της πανδημίας.

marbles-parthenon.jpg

Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τίθεται σε εκτενές δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Όπως και η ίδια η πολιτική μοίρα του Τζόνσον, η διαμάχη για τα γλυπτά φουντώνει εκ νέου και πάλι», σχολιάζει χαρακτηριστικά τις πρόσφατες εξελίξεις η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι «οι Times, που ανέκαθεν υποστήριζαν να παραμείνουν τα λεγόμενα "Ελγίνεια Μάρμαρα" στη Μεγάλη Βρετανία, ζήτησαν πρόσφατα την επιστροφή τους. Οι καιροί και οι συνθήκες έχουν αλλάξει».

3168644.jpg

Υπάρχει μία διάσημη σούπα, που «εφευρέθηκε» κατά λάθος, όταν ο Λουδοβίκος ΙΕ΄ γυρίζοντας με την παρέα του από το κυνήγι στο κατάλυμμά του, βρήκε μόνο βούτυρο, κρεμμύδια και σαμπάνια. Τα έριξαν όλα στην κατσαρόλα και το αποτέλεσμα ήταν μια υπέροχη κρεμμυδόσουπα.