Απριλίου 14, 2021

Ευ ζην

3039604.jpg

Στην επέτειο 151 χρόνων από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (The Metropolitan Museum of Art‎) είναι αφιερωμένο το doodle της Google σήμερα, Τρίτη (13/04). Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης της Νέας Υόρκης.

tut-art-2.jpg

Δεκαοχτώ βασιλιάδες και τέσσερις βασίλισσες, χιλιάδες χρόνια μετά τον ερχομό τους στον κόσμο και τον θάνατό τους, μέσα στις χαρακτηριστικές σαρκοφάγους που μεταφέρθηκαν πάνω σε πολυτελή οχήματα διακοσμημένα με τα χαρακτηριστικά φτερά της Νέχμπετ, θεάς προστάτιδας της Ανω Αιγύπτου, αλλά και με τα μεγάλα φτερά στρουθοκαμήλου της θεάς Μάατ, που εκπροσωπεί την τάξη και το μέτρο, έδωσαν το στίγμα του μοναδικού σόου στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου που παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

stephanie-ozocouere.jpg

Ήταν πριν από δέκα περίπου μέρες, όταν η μπάντα του αμερικανικού στρατού έστειλε το δικό της μήνυμα στην Ελλάδα για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μέσα από μια συμβολική κίνηση, το τμήμα του αμερικανικού στρατού σε Ευρώπη και Αφρική διασκεύασε τον περίφημο «Χορό του Ζαλόγγου» και όλοι μιλούσαν για την τραγουδίστρια που συγκίνησε ερμηνεύοντας σε άπταιστα ελληνικά.

Callas_Onassis.jpg

Άγνωστες πτυχές της βασανισμένης ζωής της Μαρίας Κάλλας φέρνει στο φως μια νέα βιογραφία για τη διάσημη σοπράνο, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ανέκδοτες επιστολές και άλλο υλικό το οποίοο συνέλεξε, μετά από κοπιαστική έρευνα, η συγγραφέας Λίντσι Σπενς.

3037633.jpg

Πιθανά σημάδια για μία νέα θεμελιώδης δύναμη της Φύσης θεωρούν ότι εντόπισαν επιστήμονες στις ΗΠΑ παρατηρώντας και αναλύοντας την παράξενη συμπεριφορά του μιονίου, ενός θεμελιώδους υποατομικού σωματιδίου.