Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023
Καθαρός Ουρανός
21.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0547
1 $ = € 0.9481

Ευ ζην

 φωτια δασος

Ένα νέο εργαλείο για την πρόβλεψη και διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και δύναται να ενισχύσει την Πολιτική Προστασία της χώρας, θα δοκιμαστεί τον Οκτώβριο στο Αγρόκτημα του ΑΠΘ, με ελεγχόμενη πρόκληση φωτιάς.

στεφανος τραγουδι

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει κατακτήσει τα ελληνικά μίντια από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε από την Αμερική. Μέσα σε λίγες εβδομάδες όχι απλά έγινε γνωστός σε όλους αλλά κατάφερε να κερδίσει και την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 guardian ελλαδα φωτος

Ένα συναρπαστικό αφιέρωμα ετοίμασε ο βρετανικός Guardian για την ιστορία της Ευρώπης τα τελευταία 50 χρόνια, αποκαλύπτοντας τις στιγμές που καθόρισαν τη Γηραιά Ήπειρο και διαμόρφωσαν την παγκόσμια πορεία της. Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες βρίσκονται και δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες από την Ελλάδα.

keftedakia lefteris lazarou

Αυτή είναι η καλύτερα συνταγή για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από τον διάσημο Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

αλεξανδρεια

Σε μία μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου ανακαλύφθηκε αρχαίος ναός με ελληνικά χάλκινα και κεραμικά αγγεία.

 ζαγορι

Στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εγγράφηκε το Ζαγόρι, στο πλαίσιο της 46ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Ριάντ.

ψητες πατατες

Ο καταξιωμένος Έλληνας σεφ Γιάννης Λουκάκος ανάρτησε στο κανάλι του στο YouTube βίντεο όπου αποκαλύπτει το μυστικό υλικό που χρησιμοποιεί για να χαρίσει στις ψητές πατάτες την πολυπόθητη έξτρα τραγανότητα, που σε κάνει να μην μπορείς να αντισταθείς!

Λόρδος Βύρωνας

Το 2024 συμπληρώνονται 200 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ρομαντικού ποιητή Λόρδου Βύρωνα, ο οποίος προσέφερε τη ζωή του στον Aγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.