Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
Καθαρός Ουρανός
17.8°C Αθήνα

1 € = $ 1.1641
1 $ = € 0.8590

Έξοδος & Διατροφή

nikolaou1-850x560.jpg

Η Ελλάδα συστήθηκε και στους “ουρανίσκους” των Γάλλων κατά τη διάρκεια της Τουριστικής Έκθεσης Top Resa που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Αυτό έγινε στο πλαίσιο ενός γαστρονομικού event που διοργανώθηκε στο βραβευμένο Ελληνικό εστιατόριο EVI EVANE από τον ΕΟΤ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

IMG_2381.jpg

Το πιο ακριβό ροζέ κρασί στον κόσμο με τιμή εκκίνησης σε εστιατόρια και κάβες τα 1.200 ευρώ. Η οινολόγος Έλενα Μπαβελή δημιούργησε αυτό το μοναδικό κρασί. Το έβαλε σε ένα βαρύ γυάλινο μπουκάλι Βουργουνδίας με βάρος 700 gr και διπλό τζάμι, που δίνει την αίσθηση κοσμήματος στο τραπέζι. Η φιάλη φέρει χρυσό 24 καράτια και είναι βαμμένη ολόκληρη κατόπιν custom παραγγελίας. Φέρει ξεχωριστή ατομική αρίθμηση για κάθε μπουκάλι. Η διάθεση είναι περιορισμένη σε 500 – 700 χειροποίητα μπουκάλια ανά χρονιά, ενώ το καθένα φέρει δικό του επιλεγμένο σειριακό αριθμό. Ο επιπωματισμός γίνεται χειρωνακτικά, συνεπώς κάθε φιάλη είναι μοναδική και δεν μοιάζει με καμία άλλη.

akrotirijpg

Στην «καρδιά» της Αστόρια, σε ένα σημείο όπου… μυρίζει Ελλάδα, υπάρχει ένα… ακρωτήρι γεύσεων. Πρόκειται για το εστιατόριο «Akrotiri Seafood», το οποίο μυεί τους πελάτες του στην κουλτούρα της ελληνικής κουζίνας.

w22-142511prof.jpg

Οι άνθρωποι έχουν πολλούς λόγους για τους οποίους ταξιδεύουν. Υπάρχει όμως μια παγκόσμια κοινότητα που αριθμεί περίπου 30.000 μέλη και ταξιδεύουν για μία αγάπη: το κρασί. Λέγονται #winelovers και δεν είναι άλλο από άτομα που τους ενώνει το ενδιαφέρον για την ιστορία του κρασιού, την παραγωγή, τις ποικιλίες και τη σύνδεσή του με τη γεωγραφία, τη γαστρονομία και την κουλτούρα του κάθε τόπου.