Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
Καθαρός Ουρανός
13.5°C Αθήνα

1 € = $ 1.1603
1 $ = € 0.8618

Ένα... Ακρωτήρι γεύσεων στην καρδιά της Αστόρια

akrotirijpg

Στην «καρδιά» της Αστόρια, σε ένα σημείο όπου… μυρίζει Ελλάδα, υπάρχει ένα… ακρωτήρι γεύσεων. Πρόκειται για το εστιατόριο «Akrotiri Seafood», το οποίο μυεί τους πελάτες του στην κουλτούρα της ελληνικής κουζίνας.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η οικογένεια του Χρήστου Κούβαρου έφυγε από την πανέμορφη Λέσβο προκειμένου να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη στην Αμερική. «Θυμάμαι όταν ήρθαμε στην Αμερική ήμουν 17 ετών. Ασχοληθήκαμε με τον χώρος της εστίασης. Από το 2018 έχω αυτό το εστιατόριο όπου μαγειρεύουμε ελληνικά πιάτα», λέει στο «Hellenic Daily News» ο ομογενής επιχειρηματίας.

akrotiri kouvarosjpg

Όποιος βρεθεί στο Ακρωτήρι, στην 30η Λεωφόρο, σχεδόν απέναντι από την Πλατεία Αθηνών, θα νομίσει ότι… διακτινίστηκε στην Ελλάδα και σε κάποιο ελληνικό νησί. Μόνο η θάλασσα λείπει… Γλάστρες με λουλούδια, ελληνική μουσική και άφθονο λευκό και μπλε χρώμα. Και όσο για τις γεύσεις; Εκεί η παράδοση «παντρεύεται» με την μοντέρνα κουζίνα και, χάρη στις προσεχτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο φτάνει στον πελάτη καλαίσθητα σερβιρισμένο.

Στο «Ακρωτήρι» ο πελάτης θα… ταξιδέψει στις ελληνικές γεύσεις με σπανακόπιτα, ντολμαδάκια, τζατζίκι, ταραμά, ελληνικές σαλάτες, ποικιλίες, μουσακά και παστίτσιο αλλά αυτά που «κλέβουν» την παράσταση είναι τα θαλασσινά: καλαμάρια, χταπόδια, ποικιλίες με όστρακα και ψάρια που μυρίζουν θάλασσα.

«Όλοι αγαπάνε την ελληνική κουζίνα. ΟΙ ξένοι ενθουσιάζονται με τα ψάρια, τα χταπόδια και τα καλαμάρια. Ουσιαστικά έχουμε μεταφέρει την κουλτούρα της ελληνικής γαστρονομίας στο κέντρο της Αστόριας», τονίζει ο κ. Κούβαρος ενώ όταν τον ρωτάμε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μυτιλήνη, τι έχει στο εστιατόρια η απάντηση ήταν γρήγορη και αναμενόμενη: Λάδι.

Στο ελληνικό εστιατόριο κάποιες φορές διοργανώνονται και θεματικές βραδιές, είτε με μουσική, είτε με παρουσίαση κάποιων ελληνικών προϊόντων.

katalogos akrot