Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021
Λίγα σύννεφα
10°C Αθήνα

1 € = $ 1.1292
1 $ = € 0.8856

Λιμάνι: Τα ελληνικά εστιατόρια που διαφημίζουν την Ελλάδα στην Αμερική

limani newyork

Και ξαφνικά η Αμερική γεμίζει… Λιμάνια. Όχι στη θάλασσα αλλά στη στεριά. Πρόκειται για ελληνικά εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων "Λιμάνι" που διαφημίζουν και προβάλλουν την ελληνική και κυπριακή κουζίνα και κατ΄ επέκταση τις χώρες.    

Επιμέλεια: Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα

Πως θα σας φαινόταν εάν από τις ΗΠΑ με… όχημα τη γεύση ταξιδεύατε στις ακτές της Ελλάδος και της Κύπρου; Πως θα σας φαινόταν να βρεθείτε σε έναν πανέμορφα διακοσμημένο χώρο όπου θα ικανοποιηθούν όλες οι αισθήσεις σας; Σε αυτές τις ερωτήσεις απάντηση δίνουν τα εστιατόρια Λιμάνι. Το ταχέως αναπτυσσόμενο γκρουπ εστίασης στο οποίο οι Έλληνες επιχειρηματίες προσφέρουν στους πελάτες τους εκλεκτές γεύσεις που έχουν ως βάση ή αντλούν έμπνευση από την ελληνική – κυπριακή κουζίνα.

Επικεφαλής σεφ της αλυσίδας είναι ένας καταξιωμένος σε διεθνές επίπεδο σεφ, ο Νίκος Πουλμέντης. Με καταγωγή από τα Κύθηρα, ο κ. Πουλμέντης εξελίσσει την ελληνική κουζίνα και μέσα από αυτή διαφημίζει την Ελλάδα. «Πρόκειται για εστιατόρια που ειδικεύονται στο ψάρι. Το «Λιμάνι» είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα γκρουπ της Αμερικής», μας είπε ο Νίκος Πουλμέντης.

poulmentis 1

Ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια του γκρουπ βρίσκεται στο Rockfeller Center. Με βασικό στοιχείο διακόσμησης το λευκό μάρμαρο, ένα υλικό συνδεδεμένο με τον ελληνικό πολιτισμό, και μία πισίνα υπερχείλισης στο κέντρο, το «Limani N.Y.C.» εντυπωσιάζει τον επισκέπτη από τη στιγμή της άφιξής του. Στη συνέχεια, ο πελάτης θα «παραδοθεί» σε γεύσεις και αρώματα που θα τον ταξιδέψουν στις θάλασσες των ονείρων του. Ελληνικά τυριά, μαλάκια μαγειρεμένα με διαφορετικούς τρόπους, σαλάτες με βιολογικά λαχανικά και, φυσικά, ψάρι. Οι κρεατοφάγοι μπορούν να δοκιμάσουν παϊδάκια και στήθος κοτόπουλο με ελληνικά βότανα. Το γεύμα ή δείπνο του μπορεί να το συνοδέψει με ελληνικά και όχι μόνο κρασιά ή με κάποιο απόσταγμα. Μεγάλη είναι και η λίστα με κοκτέιλ ενώ στα γλυκά ξεχωρίζει η καρυδόπιτα.

food

Το πρώτο εστιατόριο «Λιμάνι» άνοιξε στο 2008 στο Roslyn (Long Island). Ακολούθησε, το 2014, αυτό στο Rockfeller Center. Επίσης υπάρχει και το «Λιμάνι Μεζέ» στο Ρόσλιν, στο οποίο οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη φιλοσοφία των ελληνικών μεζέδων. Και εκεί υπάρχουν θαλασσινά αλλά και κρεατικά, όπως κεφτεδάκια, λουκάνικα κλπ. Σύντομα θα ανοίξει το «Limani Grille», το οποίο θα είναι από τα ωραιότερα του γκρουπ με έμφαση, φυσικά, στην ελληνική κουζίνα. Μέσα στο 2022 στα σχέδια των επιχειρηματιών είναι να ανοίξουν ακόμη δύο εστιατόρια, ένα στη Βοστόνη και ένα στη Βόρεια Καρολίνα.     

greek salad