Κυριακή, 19 Μαϊος 2024
Σπασμένα σύννεφα
20.6°C Αθήνα

Φιλοσοφία & Ψυχολογία

fantasy-target.jpg

Η Ψυχολόγος και Παιδοψυχολογός Αλεξάνδρα Καππάτου εξήγησε το πρόβλημα με τους στόχους που συνηθίζουμε να θέτουμε στην αρχή κάθε χρονιάς αλλά δεν υλοποιούμε.

rainy-g95181041b_1280-14.jpg

Όλοι έχουμε άκουσει, ενώ πολλοί έχουν βιώσει, το φαινόμενο της θλίψης των Χριστουγέννων. Αντί να νιώθουμε χαρά και εορταστική διάθεση, βυθιζόμαστε στις σκέψεις μας, νοσταλγούμε και, τελικά στεναχωριόμαστε ανάμεσα στους Άγιους Βασίληδες και τα στολισμένα δένδρα, ενώ άλλοι αναπτύσσουν αυτοκαταστροφικές τάσεις.

kramer-37.jpg

Ο Δρ. Αντώνης Ντακανάλης*, Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας, Μέλους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ψυχικής Υγείας, με αφορμή την γιορτή των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου, ερμηνεύει τον Έρωτα, αυτό το... αρχέγονο ανθρώπινο φαινόμενο, από ψυχολογικής σκοπιάς.

zoi-meta-thanaton-peake.jpg

Την πιο… προκλητική υπόθεση για το τι μας συμβαίνει όταν πεθαίνουμε, έρχεται να προτείνει ένας γνωστός συγγραφέας-ερευνητής. Μια υπόθεση, ωστόσο, που η ουσία της επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την επιστημονική έρευνα!

                                 Χριστούγεννα_facebook_1.jpg                   

Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε στον εαυτό σας ή στους δικούς σας ανθρώπους το... καλύτερο δώρο! Βιβλία που αποτελούν απαύγασμα σοφίας και μπορούν να σας βοηθήσουν στον δρόμο για τη φώτιση! Τα καλύτερα βιβλία του Παύλου Πισσάνου και άλλων συγγραφέων σε τιμή... που δεν θα πιστεύετε!

vanessa.jpg

Η Βανέσα Αρχοντίδου είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που έχουν καταφέρει έναν αδιανόητο άθλο: Έχει κατακτήσεις τις επτά υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου!

7fgwe8fgwe.jpg

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους; Σε αυτό το καίριο ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει μια διεθνής μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το Όσλο.

emmet-fox-epityxia-eytyxia-fysiki-katastasi-anthropou-750x400.jpg

Επιστροφή στη φύση συνιστά νεότερη μελέτη, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε μια συνολική ποιότητα ζωής με υγεία και ευεξία. Σύμφωνα με μελέτη σε 2.000 ενήλικες με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS) και του OnePoll, διαπιστώθηκε πως όσοι περνούσαν περισσότερο χρόνο στη φύση ήταν πιο υγιείς, πιο δραστήριοι και πιο παραγωγικοί. Ειδικότερα, οι 20 ή και περισσότερες ώρες στο ύπαιθρο συνέβαλε έως και 41% περισσότερο στην παραγωγικότητα, σε σύγκριση με τα άτομα που περνούσαν λιγότερα από 30 λεπτά την εβδομάδα σε χώρους πρασίνου.