Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
Συννεφιά
15.6°C Αθήνα

1 € = $ 1.0953
1 $ = € 0.9130

Φιλοσοφία & Ψυχολογία

7fgwe8fgwe.jpg

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους; Σε αυτό το καίριο ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει μια διεθνής μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το Όσλο.

emmet-fox-epityxia-eytyxia-fysiki-katastasi-anthropou-750x400.jpg

Επιστροφή στη φύση συνιστά νεότερη μελέτη, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε μια συνολική ποιότητα ζωής με υγεία και ευεξία. Σύμφωνα με μελέτη σε 2.000 ενήλικες με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS) και του OnePoll, διαπιστώθηκε πως όσοι περνούσαν περισσότερο χρόνο στη φύση ήταν πιο υγιείς, πιο δραστήριοι και πιο παραγωγικοί. Ειδικότερα, οι 20 ή και περισσότερες ώρες στο ύπαιθρο συνέβαλε έως και 41% περισσότερο στην παραγωγικότητα, σε σύγκριση με τα άτομα που περνούσαν λιγότερα από 30 λεπτά την εβδομάδα σε χώρους πρασίνου.

poumpouras.jpg

Η Εύη Πούμπουρας έχει ζήσει ήδη μια ζωή σαν… παραμύθι, ή, μάλλον, σαν κατασκοπευτική ταινία του Χόλιγουντ! Γεννημένη στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, από Χιώτες γονείς, μεγάλωσε με αξίες, αλλά και επιμονή, χάρη στις οποίες πείστηκε ότι θα μπορούσε να… κάνει τα πάντα. Και το πέτυχε!

ακαταστασια

Η μανία ή μάλλον ο ψυχαναγκασμός του στοιβάγματος αντικειμένων, η αδυναμία να πετάξει κανείς πράγματα –που συνήθως δεν του χρησιμεύουν σε τίποτε άλλο εκτός από το να τα κατέχει- είναι μία «τρέλα» αρκετά διαδεδομένη, με πολλές βέβαια διαβαθμίσεις. Στην πιο ακραία, την «παθολογική» της μορφή, η μανία αυτή μπορεί να πάρει διαστάσεις ιδιαίτερα ενοχλητικές και οδυνηρές ακόμα, για τον ίδιο τον πάσχοντα αλλά και τους δικούς του, όταν έχει οικογένεια ή συγκατοίκους.

freedom says eleftheria karakatsina