Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
Καθαρός Ουρανός
21.1°C Αθήνα

Γαστρονομία

titan foods eng


Το Titan Foods, η ελληνική υπεραγορά τροφίμων που λέγεται πως είναι «το μεγαλύτερο ελληνικό παντοπωλείο λιανικής πώλησης τροφίμων και παντοπωλείων στη Βόρεια Αμερική» θα ανοίξει ξανά στην Αστόρια, μια γειτονιά με παραδοσιακά ακμάζουσα ελληνική κοινότητα.

bakaliaros 25 martiou

Σήμερα, είναι η μέρα όπου στην Ελλάδα αλλά και όπου υπάρχει ελληνική Ομογένεια θα απολαύσουμε άφθονο παστό μπακαλιάρο τηγανητό και θα καταναλώσαμε τόνους σκορδαλιάς. Εάν είσαστε, λοιπόν, σαν εμένα, μάλλον δε θα σας φτάνει αυτή τη στιγμή όλη η λίμνη του Μαραθώνα για να ξεδιψάσετε. Σε αυτήν την κατάσταση, λοιπόν, και εκεί που έπλενα και τα τελευταία πιάτα, μου γεννήθηκε ένα ερώτημα "Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου; Και τι σχέση έχει, αν έχει, αυτό με την Ελληνική Επανάσταση."

fabien ferre 1

Ο 35χρονος Γάλλος σεφ Fabien Ferré έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών Michelin με την πρώτη του προσπάθεια και έγινε ο νεότερος μάγειρας με τρία αστέρια στη Γαλλία.

 lagana1

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και δεν υπάρχει σπίτι στην Ελλάδα, ή όπου υπάρχει ελληνισμός, χωρίς την παραδοσιακή λαγάνα. Εάν θέλετε, φέτος, να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τη δική σας λαγάνα, σας έχουμε την τέλεια συνταγή!

oinorama

Στην Ελλάδα το κρασί δεν είναι απλώς ένα ποτό, είναι μια ζωντανή παράδοση. Εδώ και δεκαετίες, το Οινόραμα δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε από κοντά την εκτεταμένη παλέτα των ελληνικών κρασιών

 

φραουλες βαλεντινος γλυκα
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και ακόμα και εάν δεν ανήκετε σε αυτούς και σε αυτές που λατρεύουν τις πολλές καρδούλες, τα αρκουδάκια και τις ανθοδέσμες, η ημέρα προσφέρεται για να κάνετε κάτι διαφορετικό που θα απολαύσετε με τον άνθρωπο που αγαπάτε. Κι επειδή ο έρωτας "περνάει" από το στομάχι, όπως λένε, σας προτείνουμε έξι απολαυστικές, σέξι και σχετικά εύκολες συνταγές για τα πιο ερωτικά γλυκά!