Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
Συννεφιά
21.1°C Αθήνα

Αυτό είναι το ελληνικό τραγούδι που θα πάει στην Eurovision (βίντεο)

 marina satti eurovision

Πρώτη προβολή για το "Zari",το τραγούδι με το οποίο η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστούν στη Eurovision 2024. 

HDN Newsroom

Πρόκειται για ένα τραγούδι που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, ενώ οι στίχοι μιλούν για την αγάπη αλλά και για τα ρίσκα που πρέπει να παίρνουμε κάποιες φορές, σαν μια ζαριά που ρίχνουμε και δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει.

Τη μουσική του τραγουδιού "ZARI" συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister ενώ το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Zac Wiesel.

Το τραγούδι, "ZARI", είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ υπάρχουν και φράσεις στα αγγλικά. Μέσα σε ένα… γνήσιο ελληνικό σκηνικό, η Μαρίνα Σάττι τραγουδά με φόντο εμβληματικά σημεία της Αθήνας. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο φακός εστιάζει σε χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, το Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β’ Ημιτελικού, στις 9 Μαΐου 2024. Τους δύο Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Δείτε το βιντεοκλίπ της ελληνικής συμμετοχής