Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Αυτό είναι το σπίτι στη Μύκονο που έγινε «μήλον της Έριδος» ανάμεσα στον Γιώργο Μαζωνάκη και την αδελφή του Βάσω

Mazonakis spiti mikonos

Ένα πολυτελές σπίτι στο κέντρο της κοσμικής Μυκόνου, που αξίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, φαίνεται πως έγινε «μήλον της Έριδος» ανάμεσα στον Γιώργο Μαζωνάκη και την αδελφή του Βάσω και οδήγησε τον δημοφιλή τραγουδιστή να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της αδελφής του, η οποία για πολλά χρόνια ήταν, επίσης, μάνατζερ αλλά και η πιο στενή συνεργάτιδα του τραγουδιστή.

Εύα Κουτουμάνου

Ο δημοφιλής τραγουδιστής κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Βάσως Μαζωνάκη, μέσω του δικηγόρου του, Θεόδωρου Μαντά, για τη διασφάλιση των περιουσιακών του στοιχείων ενώ «αγκάθι» στη σχέση των δύο άλλοτε αγαπημένων αδελφιών και αφορμή για να ξεσπάσουν όλα αυτά είναι μία τουριστική επιχείρηση που διαχειρίζεται το πολυτελές ακίνητο στη Μύκονο.

Πρόκειται για μία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) που δημιούργησαν μαζί ο Γιώργος και η Βάσω Μαζωνάκη και πριν έναν χρόνο άλλαξε, εν αγνοία του τραγουδιστή, αφήνοντας τον απέξω και μεταφέροντας το ποσοστό του σε εκείνη και τον σύντροφο της.

Από την πλευρά της, η Βάσω Μαζωνάκη ισχυρίζεται πως ο Γιώργος Μαζωνάκης ρωτήθηκε και έδωσε την έγκριση του πριν γίνει η συγκεκριμένη κίνηση.

mazonakis vaso chef

Η εταιρεία δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020, στον Πειραιά, με μετόχους την Βασιλική Μαζωνάκη (90%) και τον Γιώργο Μαζωνάκης(10%), με την επωνυμία "Residence by V EE" (ΒΓΔ) και με πολύ χαμηλό κεφάλαιο, μόλις 5.500 ευρώ.

Τρία χρόνια μετά, δηλαδή πριν από δέκα μήνες, γίνεται η «αποχώρηση» του Γιώργου Μαζωνάκη και στη θέση του μπαίνει ένας νέος μέτοχος, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο σύντροφος της Βάσως Μαζωνάκη, με ποσοστό 5%. Ουσιαστικά, η εταιρεία από περιορισμένης ευθύνης γίνεται μονοπρόσωπη και μεταφέρεται, χωρίς να ερωτηθεί ο γνωστός τραγουδιστής, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, στο όνομα της αδελφής του.  Η εταιρεία μετονομάστηκε σε "Residences by V" και ο Γιώργος Μαζωνάκης έπαψε να είναι μέτοχος, αφού φέρεται να πούλησε το ποσοστό του, 10%, για πεντακόσια, μόλις, ευρώ, το 5% στην αδελφή του Βάσω και το άλλο 5% στο σύντροφο της Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Τώρα, αυτό που διεκδικεί δικαστικά ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι να επανέλθει η εταιρεία στην πρότερη της κατάσταση, δηλαδή στην Εταιρεία Περιορισμένη Ευθύνης που είχε δημιουργήσει με την αδελφή του Βάσω, και να πάρει πίσω το 10% που του ανήκε.

Ο σύντροφος της Βάσως Μαζωνάκη, σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης, αρνήθηκε να σολιάσει τη δικαστική διαμάχη των δύο αδελφιών.

spiti mazonakis entrance

Το σπίτι, που το διαχειρίζεται, πλέον, η εταιρία της Βάσως Μαζωνάκη και του συντρόφου της, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Χώρας της Μυκόνου και μάλιστα σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση καθώς ναι μεν είναι μέσα στην Χώρα αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται μακριά από τα μπαρ και την φασαρία. Μάλιστα, έξω από το σπίτι υπάρχουν ακόμα τα αρχικά ΒΓΔ.

VEE house

Το πολυτελές ακίνητο διατίθεται προς ενοικίαση έναντι αρκετά υψηλού ποσού, ενδεικτικά, μέσα στον Ιούνιο, η τιμή του είναι περίπου 3.300 ευρώ για 7 βράδια. Το σπίτι περιλαμβάνει 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια με ντους, χώρο καθιστικού, καθώς και κουζίνα, είναι φωτεινό, έχει θέα τη χώρα και προσεγμένη μίνιμαλ διακόσμηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις γνωστών μεσιτών της Ελλάδας, η τιμή πώλησης του ξεκινάει με ελάχιστο τα 10.000 ευρώ το τετραγωνικό! Εάν υπολογίσουμε πως το σπίτι είναι περίπου 50 τ.μ., τότε αντιλαμβανόμαστε πως η αντικειμενική αξία του αυτή τη στιγμή είναι κατά το έλαχιστο μισό εκατομμύριο ευρώ!

spiti mazonakis mesa

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική πλευρά του Γιώργου Μαζωνάκη φέρεται πως υποστηρίζει ότι το ακίνητο αγοράστηκε με χρήματα του τραγουδιστή, καθώς, όπως αναφέραμε, τόσο η ΕΠΕ που είχε δημιουργήσει ο Γιώργος με τη Βάσω Μαζωνάκη, η οποία είχε μετοχικό κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ, όσο και η μονοπρόσωπη εταιρία που έχει η Βάσω Μαζωνάκη με τον σύντροφο της, δεν διαθέτουν το κεφάλαιο για μία τέτοια αγορά, οπότε πώς μπορεί να διαχειρίζεται η εταιρία της Βάσως Μαζωνάκη ένα ακίνητο που δεν της ανήκει, «πετώντας» έξω τον αδελφό της Γιώργο, εκτός κι αν μπορεί να αποδείξει πως εκείνη είχε τα εισοδήματα που να δικαιολογούν μία τέτοια αγορά.

Πληροφορίες, επίσης, λένε πως τα δύο αδέλφια προσπαθούν να τα βρούνε εξωδικαστικά, η αλήθεια, όμως, είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα καθώς και πριν από 10 χρόνια ο πετυχημένος τραγουδιστής είχε ανακαλύψει ότι η αδελφή του έπαιρνε μεγάλα ποσά από κοινούς τους λογαριασμούς χωρίς να τον ρωτήσει.

Τότε, είχε μεσολαβήσει ένας κοινός φίλος - ο οποίος τώρα παραδέχθηκε στο Mega ότι ήταν λάθος που έπεισε τον Γιώργο Μαζωνάκη να τα ξαναβρεί τότε με την αδελφή του - κι έτσι μετά από 3 χρόνια τα αδέλφια ξαναμίλησαν. Μάλιστα, οι σχέσεις τους φαίνεται πως είχαν αποκατασταθεί πλήρως καθώς μέχρι και πέρυσι έκαναν μαζί διακοπές στη Σητεία, της Κρήτης, όπου ο Γιώργος Μαζωνάκης διατηρεί το «ησυχαστήριο» του, ένα παλιό ελαιοτριβείο που έχει μετατρέψει σε ένα πανέμορφο σπίτι. Στα στιγμιότυπα που μοιράζονταν στα κοινωνικά δίκτυα, τόσο ο Γιώργος Μαζωνάκης όσο και η αδελφή του Βάσω αλλά και ο σύντροφος της Δημήτρης Μακρυνιώτης, έδειχναν να περνάνε υπέροχα οι τρεις τους!

Μέχρι που ένας πρόσφατος έλεγχος, τον οποίο έκανε ο δημοφιλής τραγουδιστής στα οικονομικά του, τον «έριξε από τα σύννεφα», κατά τον ίδιο, και έγινε η αιτία τα δύο αδέλφια να χαλάσουν και πάλι τη σχέση τους... για τα χρήματα.