Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Αυτοκτόνησε η Heather Armstrong, η «βασίλισσα των blog για μαμάδες»

 Heather Armstrong
 
Μάχη με το αλκοόλ και την κατάθλιψη, έδινε η Αμερικανίδα Heather Armstrong, η «βασίλισσα των blog για μαμάδες». Πριν από λίγο καιρό είχε αναφερθεί και στο διαδικτυακό μίσος το οποίο κάποιοι θεωρούν ότι έπαιξε ρόλο στην υποτροπή της που την οδήγησε στην αυτοκτονία, σε ηλικία, μόλις 47 ετών.
 
Η Heather Armstrong ήταν πρωτοπόρος μπλόγκερ για θέματα μητρότης κι έγινε γνωστή ως συγγραφέας και διαδικτυακή περσόνα μέσα από τον ιστοτότοπο της Dooce.com, όταν πριν από χρόνια ξεκίνησε να γράφει τόσο για τα άγχη της μητρότητας, όσο και για τη μάχη της με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό.
 
Είχε αποκτήσει δύο παιδιά με τον πρώην σύζυγο και συνέταιρο της, Jon Armstrong, με τον οποίο ξεκίνησε το Dooce, το 2001, και το ανέδειξε σε μια επικερδή επιχείρηση.
 
Ήταν μία από τις πρώτες και πιο δημοφιλείς μαμάδες μπλόγκερ, γράφοντας ειλικρινά για τα παιδιά της, τις σχέσεις της και άλλες προκλήσεις σε μια εποχή που τα προσωπικά μπλογκ γνώριζαν τεράστια άνθηση.
 
Η είδηση του αναπάντεχου τέλους της 47χρονης έγινε γνωστή από τον σύντροφό της, Pete Ashdown, ο οποίος δήλωσε στο Associated Press ότι τη βρήκε νεκρή το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι τους στο Salt Lake City.