Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Αλεχάντρα Ροντρίγκεθ: Αυτή είναι η 60χρονη που στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες! (φώτο)

 rodriguez miss

Η δικηγόρος και δημοσιογράφος Αλεχάντρα Ροντρίγκεθ στέφθηκε νικήτρια των καλλιστείων Μις Μπουένος Άιρες σε ηλικία 60 ετών και έγινε η γηραιότερη γυναίκα στην ιστορία των καλλιστείων που κερδίζει τον τίτλο σε αυτή την ηλικία.

Αλίνα Λόη

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ειδήση πως μία 60χρονη κέρδισε φέτος τον τίτλο Μις Μπουένος Άιρες. Φυσικά, εάν κάποιος δει την Αλεχάντρα Ροντρίγκεθ θα μείνει με το στόμα ανοιχτό όχι γιατί κέρδισε έναν τίτλο καλλιστείων σε αυτή την ηλικία αλλά γιατί τίποτα στην εμφάνιση της δεν προδίδει την ηλικία της!

miss buenos aires

«Είμαι ενθουσιασμένη που εκπροσωπώ αυτό το νέο παράδειγμα στα καλλιστεία ομορφιάς, επειδή εγκαινιάζουμε ένα νέο στάδιο στο οποίο οι γυναίκες δεν είναι μόνο φυσική ομορφιά αλλά ένα άλλο σύνολο αξιών. Είμαι η πρώτη αυτής της γενιάς που ξεκινάει με αυτό», είπε σε δηλώσεις της στον Τύπο, η πανέμορφη Ροντρίγκεθ που αμφισβήτησε έμπρακτα τα πρότυπα ομορφιάς και τα στερεότυπα και κατάφερε να κερδίσει διαγωνιζόμενες που θα μπορούσαν να είναι κόρες της.

 

Όσο για τους λόγους που ώθησαν τους κριτές να την επιλέξουν, η Ροντρίγκεθ ανέφερε ότι «είδαν την αυτοπεποίθησή μου και το πάθος μου να εκπροσωπήσω τις γυναίκες της γενιάς μου».

Επόμενο βήμα για την εστεμμένη είναι ο τίτλος της Μις Αργεντινή, ο οποίος θα της ανοίξει τον δρόμο για τον τελικό της στόχο, τον διεθνή διαγωνισμό Μις Υφήλιος.

alejandra miss

Στο παρελθόν τα καλλιστεία της Μις Υφήλιος επέτρεπαν αυστηρά μόνο σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 28 ετών να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, από το 2024 όμως καταργήθηκε το ανώτερο ηλικιακό όριο, οπότε κάθε γυναίκα άνω των 18 ετών θα μπορεί να συμμετάσχει.

Όπως σημειώνει ο Independent, η Ροντρίγκεθ δεν είναι η μόνη που αψηφά φέτος τα ηλικιακά πρότυπα ομορφιάς στα καλλιστεία. Η 47χρονη Χάιντι Κρουθ διεκδικεί να εκπροσωπήσει τη Δομινικανή Δημοκρατία στα καλλιστεία Μις Υφήλιος 2024, τα οποία θα διεξαχθούν στο Μεξικό, στις 24 Σεπτεμβρίου.