Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Αντώνης Ρέμος: «Λένε ψέματα» επιμένει για την υπόθεση φοροδιαφυγής που τον κατηγορούν - Έγγραφο της ΑΑΔΕ πιστοποιεί πληρωμές του καλλιτέχνη

 remos aade

Εδώ και λίγες μέρες τα ελληνικά μίντια έχουν κατακλυστεί με την υπόθεση φοροδιαφυγής που κατηγορεί τον Αντώνη Ρέμο η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Ο καλλιτέχνης επιμένει από την πρώτη στιγμή πως δεν ισχύουν τα όσα έχουν διαρρεύσει, παράνομα, στα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, σήμερα ένας εκ των δικηγόρων του, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τον οποίο γνωρίζουμε όλοι από την υπόθεση της Εύας Καϊλή την οποία είχε υπερασπιστεί με επιτυχία, παρουσίασε ένα έγγραφο "βόμβα" το οποίο αποδεικνύει πως ο δημοφιλής τραγουδιστής πληρώνει και μάλιστα τεράστια ποσά για τις υποχρεώσεις του.

Εύα Κουτουμάνου 

Οι δικηγόροι του ερμηνευτή κατηγόρησαν τις ελεγκτικές αρχές για διαρροή ψευδών πληροφοριών σε σχέση με την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 1.500.000 ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το ίδιο έκανε και ο Αντώνης Ρέμος μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε απευθυνόμενος στους χιλιάδες θαυμαστές του, στο οποίο τους διαβεβαίωσε πως οι συναυλίες του θα πραγματοποιηθούν κανονικά ενώ είπε, επίσης, πως όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για αυτόν, είναι ψέματα.

Στη συνέχεια, διέρρευσε στα μέσα πως υπάρχει πόρισμα 20 σελίδων της Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, στο οποίο, μεταξύ άλλων έγραφε πως ο διάσημος ερμηνευτής δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ Ηρακλής της οποίας διετέλεσε προεδρος και τα οποία ανέρχονται σε 13.000.000 ευρώ.

Αυτό, όμως, φαίνεται πως ανατρέπεται σήμερα καθώς ο δικηγόρος του κ. Δημητρακόπουλος παρουσίασε ένα επίσημο έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο οποίο φαίνεται πως ο Αντώνης Ρέμος όχι απλά πληρώνει αλλά πληρώνει τεράστια ποσά καθώς το 2021 είχε δώσει ποσό που ανέρχεται περίπου σε 1.240.000 ευρώ!

Το έγγραφο, που παρουσίασε σήμερα ο κ. Δημητρακόπουλος, πιστοποιεί πληρωμή του Ρέμου για τα χρέη του Ηρακλή, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε πως είναι θεσμικό ατόπημα η διαρροή του πορίσματος στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να το έχουνε λάβει εκείνοι στα χέρια τους. 

Ένα έγγραφο ντοκουμέντο της ΑΑΔΕ για την υπόθεση φοροδιαφυγής του Αντώνη Ρέμου, παρουσίασε ο δικηγόρος του τραγουδιστή Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο νομικός ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως ένα ψέμα που έχει διαρρεύσει, είναι ότι ο Ρέμος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τα χρέη του Ηρακλή, σε περίοδο που ο τελευταίος δεν είχε καμία σχέση. Έτσι, έδειξε για πρώτη φορά ένα έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που, όπως ανέφερε, φαίνεται το ποσό το οποίο έχει πληρώσει ο γνωστός τραγουδιστής το 2021 και ανέρχεται περίπου σε 1.240.000.

dimitrakopoulos remos

Τι είπε σήμερα ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Υπάρχει επίσημο έγγραφο από την ΑΑΔΕ, έρχεται η άλλη Αρχή που καταπολεμά το μαύρο χρήμα και με δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης, που λέει ότι εμείς είμαστε η πηγή, λέει ψέματα βάρβαρα σε βάρος του κυρίου Αντώνη Ρέμου ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Αυτός ο πολίτης λοιπόν, πώς να αισθανθεί όταν οι ανεξάρτητες αρχές μας πληροφορούν για καινούργια ψέματα, τα οποία αποδεικνύονται με ντοκουμέντα;».

Ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως «διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατά το στάδιο αυτό. Δεν υπάρχει ποινική δίωξη. Δεν υπάρχει κατηγορία. Άρα σωστά είπε ότι ελέγχεται».

Ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε πως ο κ. Ρέμος «είναι ένας πολίτης και τίποτα περισσότερο. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και καλώς έγινε η έρευνα, από την Αρχή Καταπολέμησης Περιουσίας, η οποία δεν είναι νόμιμη και κάποιος επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει». Υπογράμμισε πως ο γνωστός τραγουδιστής δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση και εκφράζει κάποιες απορίες όπως «πώς είναι δυνατόν το πόρισμα της συγκεκριμένης αρχής να διαρρέεται στους δημοσιογράφους και να μην το έχουμε λάβει εμείς στα χέρια μας;».

Ακόμη, έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα, λέγοντας πως «δεν φοβάμαι, ειλικρινά σας μιλάω, να σας πω αυτά που πιστεύω. Δεν είμαι δικηγόρος που κρύβομαι. Από εκεί και πέρα αυτό που λέω είναι πως υπάρχουν αποδείξεις, υπάρχουν εφημερίδες, υπάρχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που διαβάζουν το πόρισμα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Ρέμος. Εγώ δεν το ξέρω. Ο Αντώνης Ρέμος δεν το ξέρει. Ο συνάδελφός μου, Στάθης Μπακάλης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση από παλιά σε φορολογικό επίπεδο, δεν το ξέρει. Όταν πάρουμε το πόρισμα και θα ζητήσουμε το πόρισμα επισήμως τη Δευτέρα από την εισαγγελική αρχή, γιατί εκεί έχει διαβιβαστεί, θα δημοσιοποιήσουμε και την υπεράσπιση», ενώ πρόσθεσε πως παρέλαβαν μόνο μία διάταξη ότι δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Αντώνη Ρέμου.

Ο δικηγόρος υπογράμμισε πως «για να μπορέσει να υπάρξει ποινική δίωξη θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις. Και για να μπορεί να καταδικαστεί ένας άνθρωπος πρέπει να υπάρχει βεβαιότητα. Στοιχειώδεις κανόνες σε ένα κράτος δικαίου», ενώ αναρωτήθηκε πώς γίνεται μια Αρχή η οποία πρέπει να διαφυλάσσει το απόρρητο, να δίνει πληροφορίες για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως «ο Αντώνης Ρέμος χαιρετίζει την πρωτοβουλία που έκανε η ανεξάρτητη αρχή, που καταπολεμά τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δεν θέλει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση. Τα παράπονα που διατυπώνονται μέσω των δικηγόρων, είναι ότι υπήρξε διαρροή, ότι ο Ρέμος έχει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια 50.000 ευρώ».

Όπως εξήγησε «αυτή η διαρροή είναι που τον προσέβαλε ως άνθρωπο διότι από εκείνη τη στιγμή και πέρα το διαδίκτυο δικαίως τον κατακρεουργεί. Γιατί ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς του Αντώνη του Ρέμου, αν δήλωνε στην πενταετία 50.000 ευρώ, πράγματι είναι προκλητικό» και συμπλήρωσε πως αυτό το ψεύδος προέρχεται από τους δύο φορείς που έχουν στα χέρια τους αυτό το πόρισμα. «Η μία είναι η Εισαγγελία, που αποκλείεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών να το έχει κάνει. Η δεύτερη είναι η Αρχή καταπολέμησης των προϊόντων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα… και η αλήθεια που τον πληγώνει αφάνταστα ότι έγινε μια χρονιά την περίοδο του covid, το '21, όπου τότε όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τις χιλιάδες ευρώ που πληρώνει στην εφορία, ο Αντώνης Ρέμος όλα αυτά τα χρόνια, στην πενταετία και πιο παλιά, γιατί η πενταετία ελέγχεται, τα αποκρύπτουν» τονισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω τα ποσά που πληρώνει στην εφορία γιατί ζούμε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά και επίσης υπάρχει και ανθεί και εγκληματικότητα και μπορεί να τους στοχοποιήσουν. Σας λέω όμως ότι αυτή η διαρροή είναι το παράπονό μας. Πόλεμο δεν ξεκινάμε με τις αρχές. Πόλεμο ξεκινάμε με το ψεύδος απ όπου και να προέρχεται»

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος διαβεβαίωσε, όπως είχε κάνει εχθές και ο Αντώνης Ρέμος με το βίντεο που ανέβασε, πως ο δημοφιλής τραγουδιστής συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα συναυλιών, γιατί, όπως τόνισε, εργάζονται για αυτές 100 άνθρωποι.

remos ivoni

Από την πλευρά της, η σύζυγος του διάσημου καλλιτέχνη, Υβόννη Μπόσνιακ, έδειξε δημόσια την υποστήριξη της στον Αντώνη Ρέμο, με μια λιτή ανάρτηση στο Instagram, όπου δημοσίευσε σε story μια φωτογραφία του από τη σκηνή, την ώρα που τραγουδάει και έστειλε το δικό της μήνυμα. «Μαζί σου μέχρι το τέλος του κόσμου» έγραψε η Υβόννη Μπόσνιακ για τον άντρα της, κάνοντας έμμεση αναφορά σε ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του.