Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Εκτός ψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Kasselakis Papanotas

Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, την οποία γνωστοποίησε με ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια, ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου του κόμματος για τις ευρωεκλογές, εξαιτίας παλαιότερης του δήλωσης σχετικά με τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα, η οποία, κατά τον ίδιο, παρερμηνεύτηκε και παίχτηκε αποσπασματικά.

HDN Newsroom

Το θέμα έθεσε μία άλλη υποψήφια Ευρωβουλευτής, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ήταν και αυτή που ξεκίνησε το κίνημα "Me Too" στην Ελλάδα και οδηγήσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση και να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ψηφοδέλτιο του κόμματος καθώς έθεσε το δίλημμα "ή αυτός ή έγώ" καταδικάζοντας την επίμαχη δήλωση που είχε κάνει ο Παπανώτας πριν έναν μήνα.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που – για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση – επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας».

Και υπογραμμίζει: «Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη ‘φορτώσει’ ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις Παπανώτα για τις γυναίκες και την έμφυλη βία, ήταν «βαρύ» εξαρχής και, όπως έγραψε το in, οι πιέσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ήταν μεγάλες.

Η αντίδραση της Σοφίας Μπεκατώρου
Η υποψήφια ευρωβουλευτής και Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία άνοιξε δημόσια την υπόθεση της γυναικείας κακοποίησης στην Ελλάδα, ήταν αρκετά αιχμηρή σε σημερινή της δήλωση.

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα», ανέφερε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Parapolitika FM, η κυρία Μπεκατώρου τόνισε ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι απλά να έχουν απαρχαιωμένες, αλλά να είναι και οι προσωπικές τους απόψεις. Ας διαβάσουν λίγο περισσότερο, ας ενημερωθούν, από την άλλη δεν μπορεί να εκφράζουν όλους εμάς».

Ερωτηθείσα για το εάν ζητά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ. Όμως, σε μία ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να σταθούν με γνώση αλλά και με το αίσθημα για το κοινό καλό. Και εν πάση περιπτώσει να μην στρουθοκαμηλίζουμε».

Το βίντεο που παίζει με τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που τον έθεσε εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Τι απαντάει ο δημοσιογράφος (βίντεο)