Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Eurovision 2024: Στον τελικό η Ελλάδα με την εντυπωσιακή Μαρίνα Σάττι

satti eurovision

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, που δεν πρόδιδε καθόλου τα προβλήματα υγείας - πυρετό και φαρυγγίτιδα- που ταλαιπώρησαν νωρίτερα την νεαρή ελληνίδα ερμηνεύτρια, η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε το κοινό της Eurovision και κέρδισε επάξια τη θέση της στον τελικό του διαγωνισμού, αύριο, Σάββατο 11 Μαϊου.

HDN Newsroom

Η Μαρίνα Σάττι με το «ZARI» ξεσήκωσε το κοινό που χόρευε μαζί της υπό τους ήχους του ζουρνά.

Η δυναμική ερμηνεία της Σάττι σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της, την οποία επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός - ένας από τους πιο έμπειρους στον χώρο καθώς έχει συμμετάσχει με επιτυχία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 19 φορές τόσο με την Ελλάδα όσο και με άλλες χώρες -  και η χορογραφία του Mecnun Giasar (Majnoon), χάρισαν στην Ελλάδα την πολυπόθητη πρόκριση.

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI» - που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία - συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Solmeister και η Μαρίνα Σάττι.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό στον τελικό του Σαββάτου, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι οι: Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Ελλάδα, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία, Αρμενία.

Η Ελλάδα θα εμφανισθεί αύριο 12η και η Κύπρος 20η.

Η σειρά των χωρών όπως θα εμφανισθούν αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου:

1. Σουηδία
2. Ουκρανία
3. Γερμανία
4. Λουξεμβούργο
5. Ολλανδία
6. Ισραήλ
7. Λιθουανία
8. Ισπανία
9. Εσθονία
10. Ιρλανδία
11. Λετονία
12. Ελλάδα
13. Ηνωμένο Βασίλειο
14. Νορβηγία
15. Ιταλία
16. Σερβία
17. Φιλανδία
18. Πορτογαλία
19. Αρμενία
20. Κύπρος
21. Ελβετία
22. Σλοβενία
23. Κροατία
24. Γεωργία
25. Γαλλία
26. Αυστρία

 

Ο τελικός της Eurovision 2024 θα μεταδοθεί ζωντανά αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου, από την ΕΡΤ1 - και διαδικτυακά από το ERTFLIX - και μπορούμε να ψηφίσουμε από κάθε γωνιά της γης!