Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
13.3°C Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον: Για κακό photoshop κατηγορούν το Παλάτι

 kate family photo

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσίευση της πρώτης επίσημης φωτογραφίας της Κέιτ Μίντλετον, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, από τότε που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, αποσύρθηκε από το Associated Press και άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, επειδή η εικόνα φαινόταν πως είχε υποστεί επεξεργασία.

HDN Newsroom

Συγκεκριμένα, το Associated Press, το Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο και το Getty Images έδωσαν οδηγίες στους πελάτες τους να μη χρησιμοποιούν τη φωτογραφία της Κέιτ με τα τρία παιδιά της, που είχε δώσει στη δημοσιότητα το παλάτι του Κένσινγκτον.

middleton family photo

Το AP ανέφερε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή επειδή «μετά από πιο επισταμένη επιθεώρηση, φαίνεται ότι η πηγή έχει αλλοιώσει την εικόνα» και η φωτογραφία έδειχνε «μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ», της κόρης της Κέιτ Μίντλετον.

Το Γαλλικό Πρακτορείο τόνισε ότι η φωτογραφία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί είχε «πειραχτεί», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις, ενώ το Reuters σημείωσε ότι έσβησε τη φωτογραφία «μετά από εξέτασή της μετά τη δημοσίευση».

charlot hand

Τα σημεία που είχε γίνει photoshop
Από τα χέρια του πρίγκιπα Λούις μέχρι τα σχέδια των ρούχων και τις γραμμές που δεν ταιριάζουν, πολλοί ήταν εκείνοι που εξαρχής είχαν εντοπίσει ανακρίβειες στη φωτό της Κέιτ Μίντλετον.

«Μετά από πιο επισταμένη επιθεώρηση, φαίνεται ότι η πηγή έχει αλλοιώσει την εικόνα» ανέφερε σε ενημέρωσή του το Associated Press. Και όπως τόνισε εκπρόσωπος του στη βρετανική Telegraph «η φωτογραφία παρουσιάζει μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ».

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας η οποία παρέμεινε στο Διαδίκτυο το βράδυ της Κυριακής, παρά τις ειδοποιήσεις απόσυρσης, έγινε μετά την ανακοίνωση των Ανακτόρων του Κένσινγκτον τον Ιανουάριο ότι η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον είχε νοσηλευτεί μετά από χειρουργική επέμβαση και θα έκανε ένα διάλειμμα από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα μέχρι μετά το Πάσχα.

Η τελευταία φορά που η Κέιτ είχε εμφανιστεί δημόσια ήταν ανήμερα των Χριστουγέννων στον εκκλησιασμό μελών της βασιλικής οικογένειας στο κτήμα Σάντριγχαμ.