Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ξανά στην Ελλάδα για διακοπές ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος με τη σύντροφο του και το εντυπωσιακό superyacht του

 bezos koru

Την Ελλάδα επέλεξε για ακόμα μία φορά ο μεγιστάνας Τζεφ Μπέζος για τις καλοκαιρινές διακοπές του με το εντυπωσιακό superyacht του που εθεάθη στην Βάρκιζα της Αττικής ενώ και πέρυσι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε επιλέξει και πάλι την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Ιόνιο και το νησί της Ιθάκης.

Αλίνα Λόη

Το εντυπωσιακό σκάφος του Τζεφ Μπέζος είχε αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Βάρκιζας από την περασμένη Τρίτη (04 Ιουνίου).

Το «Koru» είναι ένα σκάφος 127 μέτρων με τρεις ιστούς που φτάνουν στο εκπληκτικό ύψος των 70 μέτρων. Η κατασκευή του πλοίου κόστισε μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Όσον αφορά την προσωπική περιουσία του Μπέζος, το Forbes εκτιμά ότι είναι περίπου 196.3 δισεκατομμύρια δολάρια!

Κατατάσσεται ως το 32o μεγαλύτερο γιοτ παγκοσμίως, το «Koru» έχει ετήσιο λειτουργικό κόστος περίπου είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια. Το εντυπωσιακό superyacht μπορεί να φιλοξενήσει δεκαοκτώ επισκέπτες και απαιτεί πλήρωμα σαράντα ατόμων για τη διαχείριση των ανέσεων του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζεφ Μπέζος είχε επιλέξει και πέρσι την Ελλάδα ως προορισμό για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μετά την κρουαζιέρα στις Κυκλάδες, ο Μπέζος και η σύντροφός του, επέλεξαν το Ιόνιο για την καλοκαιρινή τους απόδραση και συγκεκριμένα την Ιθάκη ενώ ο μεγιστάνας είχε βρεθεί και στην Λευκάδα, όπου η ομάδα του αποβιβάστηκε από το «Koru».

Η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης που προσελκύει κάθε χρόνο πλούσιους και διάσημους από όλο τον κόσμο καθώς τόσο το κλίμα όσο και τα καταγάλανα νερά αλλά και οι επιλογές διασκέδασης και οι γαστρονομικές απολαύσεις καθιστούν την χώρα μας μία από τις πιο ακαταμάχητες περιοχές του κόσμου!