Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
13.3°C Αθήνα

Μαίρη Κατράντζου: Η καταξιωμένη ελληνίδα σχεδιάστρια που ανέλαβε τις στολές των Ιερειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

 mary katrantzou ieries

Η καταξιωμένη ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου ανέλαβε να σχεδιάσει τις ενδυμασίες για τις Ιέρειες στην τελετή αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

HDN Newsroom

Χαρακτηριστικό των δημιουργιών της ελληνίδας σχεδιάστριας είναι η τεχνοτροπία και οι αναφορές της στην Ελληνική κουλτούρα, που ταξιδεύουν τον ελληνισμό στις διεθνείς πασαρέλες!

Φέτος, η Μαίρη Κατράντζου θα υπογράψει τις δημιουργίες που θα ντύσουν τις Ιέρειες στην τελετή της αφής της φλόγας.

Η 33η Ολυμπιάδα που θα λάβει χώρα στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου, στρέφει για μια ακόμη φορά τα φώτα στην Ελλάδα και την Αρχαία Ολυμπία, όπου για ακόμη μια φορά θα γίνει η τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας.

ieries 2024

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανέθεσε στη διεθνώς καταξιωμένη Μαίρη Κατράντζου να σχεδιάσει τις χλαμύδες που θα φορέσουν οι Ιέρειες και η Πρωθιέρεια στην τελετή, αντλώντας έμπνευση από τα ιωνικού ρυθμού κιωνόκρανα.

Η Μαίρη Κατράντζου, διεθνώς αναγνωρισμένη για το ταλέντο και την ευρηματικότητα της, έχει δεχθεί διθυραμβικά σχόλια από το περιοδικό Vogue, έχει κερδίσει βραβεία μόδας όπως αυτό του Αναδυόμενου Ταλέντου στην Βρετανία (2011) αλλά και το Βραβείο Σχεδιάστρια της Χρονιάς (2012) από το περιοδικό Elle.

katratzou stoles

Το αστείρευτο ταλέντο της και η ευρηματικότητά της στον χειρισμό των υφασμάτων και των prints την οδήγησαν στην επιτυχία. Η Μαίρη Κατράντζου έχει καταφέρει να μπει στον διεθνή χώρο της μόδας και να κυριαρχήσει, μιας και επαναφέροντας τα prints μπόρεσε να επαναπροσδιορίσει με την αισθητική της τη μεγάλη βιομηχανία της μόδας.

Η Μαίρη Κατράντζου έχει σχεδιάσει τα κοστούμια χορευτικής παράστασης του πολυβραβευμένου Βρετανού χορογράφου Ράσελ Μάλιφαντ, σε μουσική του Έλληνα συνθέτη Vangeli, η οποία παρουσίαζε τον ελληνικό παραδοσιακό χορό μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

Μάλιστα, οι ξεχωριστές δημιουργίες της έχουν φτάσει μέχρι τον Λευκό Οίκο, ενώ έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες όπως οι Victoria Secret, Longchamp, Adidas κ.α.