Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Θεόδωρος Πάγκαλος: Οι τρεις γάμοι και τα πέντε παιδιά του πιο αμφιλεγόμενου Έλληνα πολιτικού

παγκαλος συζυγος
 
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έφυγε εχθές από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, υπήρξε, αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτικού χώρου. Ταυτισμένος με τη διάσημη, πλέον, φράση  "Μαζί τα φάγαμε" αλλά και συνδεδεμένος άρρηκτα με την τραγωδία στα Ίμια και την υπόθεση Οτσαλάν, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν από τους πολιτικούς που προκάλεσαν έντονες και ποκίλες αντιδράσεις στους Έλληνες.  Το ίδιο έντονη και θυελλώδης ήταν και η προσωπική του ζωή, κάνοντας τρεις γάμους και αποκτώντας πέντε παιδιά.
 
Πρώτη του σύζυγος ήταν η Ιωάννα Λυμπέρη με την οποία παντρεύτηκαν στις αρχές του 1963 όταν εκείνος ήταν 25 ετών, και εκείνη μόλις 19. Καρπός του έρωτά τους η Αριάδνη Παγκάλου - Λυμπέρη.
 
Τη ζωή του σημάδεψε στη συνέχεια στην πορεία της ζωής του η Ιωάννα Καυταντζόγλου, απόγονος του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου, με την οποία απέκτησε τον Λύσανδρο Πάγκαλο - Καυταντζόγλου.
 
pagkalos xristoforaki
Τελευταία του σύζυγος η δημοσιογράφος Χριστίνα Χριστοφάκη, με την οποία ο πρώην υπουργός είχε 31 χρόνια διαφορά.
 
Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά, τους δίδυμους γιους Ανδρέα και Θεόδωρο και τη Γεωργία. Στη σχέση τους δεν άργησαν να φανούν και πάλι σύννεφα και το 2017, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου.