Σάββατο, 01 Απριλίου 2023
Λίγα σύννεφα
16.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0878
1 $ = € 0.9193

Τέχνη & Πολιτισμός

 ιολας βιλα
 
Στο δρόμο προς την υλοποίηση έχει μπει η ανάπλαση της ιστορικής βίλας Ιόλα, ένα εμβληματικό έργο για τον δήμο της Αγίας Παρασκευή, το οποίο θα αναδειχθεί σε πολιτιστικό τοπόσημο της περιοχής.

theatro lykavittou
 
Το Θέατρο Λυκαβηττού, ένα από τα πλέον δημοφιλή ανοιχτά θέατρα της Αθήνας, που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν ιστορικές συναυλίες και κορυφαίες παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό, μετά από πέντε χρόνια που παρέμεινε κλειστό!

maestro
 
Λίγες μόλις μέρες μετά την ένταξή της στον παγκόσμιο κατάλογο του Netflix, η ελληνική σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κατάφερε να κερδίσει το κοινό και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, αφού εξασφάλισε μία θέση στην πρώτη δεκάδα της πλατφόρμας!

 pavlopetri
 
Το Παυλοπέτρι είναι μία βυθισμένη πόλη που χρονολογείται πριν από 5 χιλιετηρίδες! Είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου κυριολεκτικά μπορεί κάποιος να κολυμπήσει κατά μήκος ενός βυθισμένου δρόμου μιας αρχαίας πόλης και βρίσκεται στη Λακωνία!

 evzones1
 
Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα περιμένει το κοινό από 1 έως 31 Μαρτίου 2023 στον κεντρικό σταθμό του Συντάγματος. Η φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ παρουσιάζει μέρος από την έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο "ΕΥΖΩΝΕΣ|Οι φύλακες των αφανών".

oscars 2023
 
Μία τελετή απονομής χλιαρή με ελάχιστες καλές στιγμές και αναμενόμενα αποτελέσματα ήταν η 95η διοργάνωση των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ. Επικράτησε η ταινία “Τα Πάντα Ολα” που απέσπασε συνολικά 7 Όσκαρ ανάμεσα στα οποία το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρώτου Γυναικείου Ρόλου (Μισέλ Γεό), B Γυναικείου Ρόλου και Β' Ανδρικού Ρόλου., ενώ ακολουθεί το All Quiet on the Western Front (Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο) με 4 Όσκαρ.