Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023
Καθαρός Ουρανός
21.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0547
1 $ = € 0.9481

Τέχνη & Πολιτισμός

 guardian ελλαδα φωτος

Ένα συναρπαστικό αφιέρωμα ετοίμασε ο βρετανικός Guardian για την ιστορία της Ευρώπης τα τελευταία 50 χρόνια, αποκαλύπτοντας τις στιγμές που καθόρισαν τη Γηραιά Ήπειρο και διαμόρφωσαν την παγκόσμια πορεία της. Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες βρίσκονται και δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες από την Ελλάδα.

αλεξανδρεια

Σε μία μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου ανακαλύφθηκε αρχαίος ναός με ελληνικά χάλκινα και κεραμικά αγγεία.

 ζαγορι

Στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εγγράφηκε το Ζαγόρι, στο πλαίσιο της 46ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Ριάντ.

Λόρδος Βύρωνας

Το 2024 συμπληρώνονται 200 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ρομαντικού ποιητή Λόρδου Βύρωνα, ο οποίος προσέφερε τη ζωή του στον Aγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

αρχαιο σπιτι βολος

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα αρχοντικό σπίτι το οποίο χρονολογείται πολλούς αιώνες πίσω και αποδεικνύει τον εύρωστο τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων της περιοχής.

poor things

Η ταινία του εκκεντρικού Έλληνα δημιουργού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μεγαλουργεί στο εξωτερικό, Γιώργου Λάνθιμου, το «Poor Things» με πρωταγωνίστρια την Έμμα Στόουν, κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

 χορος χιος
Εντυπωσιακές στιγμές που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες της Χίου, πρόσφερε το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας, όπου συμμετείχαν 16 Σύλλογοι και 300 χορευτές, με το κοινό να «αγκαλιάζει» τις διήμερες εκδηλώσεις.
 

 fontana
 Twitter φώτο
 
Σε ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, μία άγνωστη γυναίκα φαίνεται να σκαρφαλώνει στη Φοντάνα ντι Τρέβι, το εμβληματικό συντριβάνι της Ρώμης, και να γεμίζει το μπουκάλι της με νερό, παρόλο που υπήρχαν παντού πινακίδες που το απαγόρευαν! Το βίντεο κλείνει με έναν αστυνομικό να την πλησιάζει.