Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022
Διάσπαρτα σύννεφα
11.7°C Αθήνα

1 € = $ 1.0520
1 $ = € 0.9506

“A Beautiful Day in the Neighborhood” - Ο "Έλληνας" Tom Hanks στον ρόλο του αγαπητού Αμερικανού παρουσιαστή

Ο πλέον διάσημος επίτιμος Έλληνας πολίτης του Χολύγουντ, ο Tom Hanks, πρωταγωνιστεί στην ταινία «A Beautiful Day in the Neighbourhood», που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.Υποδύεται τον δημοφιλή αμερικανό τηλεπαρουσιαστή Fred Rogers, ο οποίος με την ευγενειά του άγγιξε μεταξύ άλλων την ζωή ενός κυνικού δημοσιογράφου.


Ο αγαπητός κύριος Rogers ήταν ο παρουσιαστής της εκπομπής, «Μια υπέροχη μέρα στη γειτονιά».  Έμοιαζε να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και να υποδέχεται με καλοσύνη, ευγένεια και ανθρωπιά το τηλεοπτικό κοινό με την έκφραση «θα γίνεις ο γείτονάς μου;». Απλός, με μια ζακέτα και αθλητικά παπούτσια, αλλά τόσο αληθινός, ο κύριος Rogers  κέρδιζε τον κόσμο εντός και εκτός της μικρής οθόνης.

H ταινία “A Beautiful Day in the Neighbourhood”, παρουσιάζει παράλληλα την ιστορία ενός δημοσιογράφου, ο οποίος αναλαμβάνει διστακτικά να πάρει συνέντευξη απο τον δημοφιλή παρουσιαστή. Αρχικά είναι σκεπτικός και κυνικός. Δεν πιστεύει πως ο άνθρωπος αυτός μπορεί να είναι αληθινός. Πόσο μάλλον ένας "ήρωας".

Στην πορεία δημιουργείται ανάμεσά τους μια δυνατή φιλία. Ο δημοσιογράφος έρχεται αντιμέτωπος με τους προσωπικούς του δαίμονες, την διαλυμένη του οικογένεια, την παγερή σχέση με τον πατέρα του και την ανύπαρκτη μεταξύ τους επικοινωνία.   Ο κ. Rogers σταδιακά τον βοηθάει τον δημοσιογράφο να ξεπεράσει τον αρνητισμό και τον κυνισμό του. Να μάθει για την ενσυναίσθηση, την καλοσύνη, την ευπρέπεια και τελικά την συγχώρηση, από τον πιο αγαπητό «γείτονα» της Αμερικής.

Ο πρωταγωνιστής που υποδύεται τον αγαπητό κύριο Rogers, δεν είναι άλλος από τον νέο επίτιμο Έλληνα πολίτη και διάσημο ηθοποιό του Χόλυγουντ Tom Hanks. Δίνει μια πολυβραβευμένη ερμηνεία, που του ταιριάζει σε κάθε λεπτομέρεια. Συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο του δημοσιογράφου ο επίσης βραβευμένος Matthew Rhys.

Σενάριο :             Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster

Σκηνοθεσία:       Marielle Heller

Πηγή: https://www.sbs.com.au/