Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

BEYOND BORDERS Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου, Δευτέρα 12 Ιουνίου

 Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
 
Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 12:00 (τοπική ώρα) στο GOETHE INSTITUT (Ομήρου 18, Αθήνα), διοργανώνεται από το Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την 8η έκδοσή του.
 
Διανύοντας τον 8ο χρόνο διοργάνωσής του, το Beyond Borders έρχεται ριζικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς με πολλές εκπλήξεις και καινοτομίες τόσο για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, όσο και για το σινεφίλ κοινό.
 
Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν οι Ειρήνη Σαρίογλου (ακαδημαϊκός, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Beyond Borders), Michel Noll (Πρόεδρος Ecrans des Mondes, Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης Beyond Borders), Klaus Eder (ΓΓ FIPRESCI), Μαριάννα Οικονόμου (σκηνοθέτις, μέλος προκριματικής επιτροπής),  Εύα Στεφανή (ακαδημαϊκός, σκηνοθέτις, μέλος κριτικής επιτροπής), Jean Christoph Caron (επικεφαλής του τμήματος Ντοκιμαντέρ Phoenix), ενώ η MNP Design Athens θα παρουσιάσει τη νέα οπτική ταυτότητα του φεστιβάλ.   
 
Σας περιμένουμε στον 1ο όροφο και το αίθριο του Goethe Institut-Αθήνα, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 12:00, για να μιλήσουμε για τη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή του φετινού καλοκαιριού!
 
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη Τύπου, Άννα Ρούτση, στο τηλέφωνο 6972 302128.
 
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από το 2016 και κάθε Αύγουστο στο ακριτικό Καστελλόριζο με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) και σε συνεργασία με την γαλλική Ecrans des Mondes.

Φέτος, το φεστιβάλ εκτείνεται ακόμα περισσότερο ‘beyond borders’, με ρεκόρ υποβολής ταινιών απ’ όλον τον κόσμο, με νέα διαγωνιστικά τμήματα, με το βραβείο FIPRESCI και νέα βραβεία, με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, με ανερχόμενους κινηματογραφιστές αλλά και με διεθνώς ηχηρά ονόματα του κινηματογράφου, με ανανεωμένη οπτική ταυτότητα και με ένα μεγάλο δίκτυο ανεκτίμητων συνεργασιών με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.