Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

«Έλληνες Τούρκοι της Θράκης» δήλωσαν δύο από τους χορευτές της ελληνικής αποστολής προκαλώντας σάλο αντιδράσεων από τους απανταχού Έλληνες

 tourkoi elliniki apostoli

«Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» δήλωσαν οι δύο χορευτές της ελληνικής αποστολής(!) περιγράφοντας στα τουρκικά την εμπειρία τους στη Eurovision. Φυσικά, μετά από αυτό, οι αντιδράσεις ήταν εύλογα έντονες καθώς είναι, ελπίζουμε, δεδομένο ότι στη Θράκη δεν υπάρχει εθνική, αλλά θρησκευτική μειονότητα και οι πολίτες είναι Έλληνες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις, έσπευσαν να αποδώσουν το "ατόπημα" τους σε "παρεξήγηση".

 

Εύα Κουτουμάνου

«Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» δήλωσαν οι δύο χορευτές της ελληνικής αποστολής! Μετά τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν τη δήλωση, οι δύο χορευτές έσπευσαν να "διορθώσουν" τις δηλώσεις τους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη λειτουργεί πια ως τζαμί και πριν λίγο, η Ελληνίδα πρέσβης στη Βόρεια Μακεδονία αποχώρησε από την ορκωμοσία της νέας προέδρου της χώρας, η οποία δηλώνει εθνικίστρια και επιμένει να αποκαλεί τη χώρα της Μακεδονία και όχι Βόρεια Μακεδονία.

Είμαστε «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», δήλωσαν αρχικά οι χορευτές της ελληνικής αποστολής και δέχτηκαν πλήθος αρνητικών σχολίων που τους ανάγκασε να επανέλθουν μιλώντας για παρεξήγηση.

Οι δύο από τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν με τη δήλωση τους μετά τον τελικό, είπαν πως ήταν απλά «παρεξήγηση», η δήλωση τους, όμως, έχει κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, οι δύο χορευτές, που είναι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν συνέντευξη σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν και περιγράφουν στα τουρκικά την εμπειρία τους στη Eurovision.

 

Εκείνο όμως, που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν η απάντηση τους όταν η δημοσιογράφος τους ρώτησε για την καταγωγή τους, οι Hüso Çetintaş και Yasin Ahmetoğlu, που επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσουν στη Eurovision, απάντησαν πως είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Φυσικά, μετά από αυτό, οι αντιδράσεις ήταν εύλογα έντονες καθώς είναι, ελπίζουμε, δεδομένο ότι στη Θράκη δεν υπάρχει εθνική, αλλά θρησκευτική μειονότητα και οι πολίτες είναι Έλληνες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.