Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023
Λίγα σύννεφα
21.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0590
1 $ = € 0.9443

Η Διεθνής εικαστικός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Εύη Φωτοπούλου σε παρουσίαση στο Πολεμικό Μουσείο

330766858_856815505394304_8912487586150908644_n.jpg
Η Διεθνής εικαστικός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, η κυρία Εύη Φωτοπούλου https://www.eviphotopoulos.com/Bio  παρουσίασε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών τις 10 -23/02/2023 το εικαστικό της έργο στην Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Τέχνη, Σύνοδος Ουρανού και Γης" μετά από πρόσκληση της διακεκριμένης Επιμελήτριας Dr. Marina Gonta και του διεθνούς φήμη εικαστικού,
Επιμελητή Miguel Gomez υπό την αιγίδα του Βατικανό και την Βιενάλε του Bari.
 
Η καλλιτεχνική αυτή συνεργασία ενίσχυσε την πολιτιστική ειπικοινωνία και την εξωστρέφεια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας,
φέρνοντας νέες συρροές εμπειριών και πολιτισμικής ευφυΐας, πολυεπίπεδης ανταλλαγής και νέας δυναμικής. Ενώ το έργο της κυρίας Φωτοπούλου έγινε δωρεά στη Μόνιμη Συλλογή Έργων του Πολεμικού Μουσείου.
Ταυτόχρονα  στα πλαίσια της έκθεσης ο φορέας ,www.erfc.grπαρουσίασε  το Διαπεριφερειακό έργο
FAME ROADwww.fameroad.euπου υποστηρίζεται από το πρόγραμμαINTERREG GREECE ITALYhttps://greece-italy.eu/.
 
2023-02-02_11.png

Οι καλλιτέχνες αποκτούν τη δική τους φωνή και πλέον γίνονται δορυφόροι μέσα από τα έργα τους. Με κύρια στόχευση τα διαδραστικά εργαστήρια Artisan living labs, την πολυεπίπεδη ανταλλαγή γνώσης, εμπειριών και καλλιτεχνικής νοοτροπίας άκρως συνυφασμένα με το ανθρώπινο δυναμικό και τον πολυπληθωρισμό.  Η κοινωνία των πολιτών προτείνει και οι καλλιτέχνες υλοποιούν. Η κυρία Φωτοπούλου https://www.imdb.com/name/nm10533443/?ref_=nv_sr_srsg_0 μετά από πρόσκληση τουEuropeanRegionFrameworkCooperation παρουσίασε το νέο κινηματογραφικό της σενάριο "Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ" στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών -Ιωάννης Καποδίστριας. Ένα εμνευσμένο σενάριο που ξεκινάει από την τελευταία νύχτα της καταστροφής του Βυζαντίου για να συνεχίσει τέσσερις αιώνες  αργότερα από τις κατακόμβες της Ρώμης, στα υπόγεια του Βατικανό καταλήγοντας στην υπόδουλη Ελλάδα και την καταστρφή της Χίου.https://www.youtube.com/watch?v=4YEtO3Fxl9sΤοFAME ROADδιασφάλισε την ουδέτερη πλατφόρμα όπου ο επώνυμος, στοχευόμενος & δημόσιος διάλογος θα δικτυώνεται και θα μετουσιώνεται σε πράξη. O σκοπός του έργου είναι να εμπνεύσει & να ενεργοποιήσει πολίτες από διαφορετικές περιοχές στον πλανήτη, να προβάλουν ιδέες και να αναλάβουν δράση, ώστε η περιοχή τους να γίνει προορισμός τόσο για το ευρύ κοινό, όσο και για εξειδικευμένο.