Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Η «Μις Αμερική» στέφθηκε ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο

miss universe
 
Η R’ Bonney Gabriel από την Αμερική είναι η νέα Μις Υφήλιος στον 71ο διαγωνισμό ομορφιάς, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη. Η καλλονή από τις ΗΠΑ παρέλαβε το στέμμα από την Ινδή Χαρνάαζ Καούρ Σαντού, η οποία κέρδισε το 2021. Είναι η πρώτη Μις ΗΠΑ που κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς εδώ και 10 χρόνια.
 
Η σχεδιάστρια μόδας, μοντέλο και καθηγήτρια ραπτικής από το Τέξας είναι η πρώτη Μις ΗΠΑ που κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς εδώ και 10 χρόνια. Η τελευταία Μις ΗΠΑ που πήρε το στέμμα ήταν η Oλίβια Κούλπο το 2012.
 
 Η 28χρονη Γκάμπριελ είναι επίσης η πρώτη Αμερικανο-φιλιππινέζα που κερδίζει αλλά και η μεγαλύτερη σε ηλικία, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τα όρια και τις ευκαιρίες. «Θα ήθελα να δω μια αύξηση ηλικίας επειδή είμαι 28 ετών. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ηλικία για τον διαγωνισμό. Και νομίζω ότι είναι ένα όμορφο πράγμα. Η αγαπημένη μου φράση είναι "αν όχι τώρα, τότε πότε;" Γιατί ως γυναίκα, πιστεύω ότι η ηλικία δεν μας καθορίζει. Δεν είναι αύριο, δεν είναι χθες, αλλά είναι τώρα. Η ώρα είναι τώρα», είπε χαρακτηριστικά.
 
Συνολικά 84 χώρες εκπροσωπήθηκαν από μοντέλα που βρέθηκαν στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ για τον 71ο διαγωνισμό Miss Universe την Κυριακή 15 Ιανουαρίου. Η Miss Βενεζουέλα, Aμάντα Ντουνταμέλ και η Miss Δομινικανή Δημοκρατία, Αντρέινα Μαρτίνες, αναδείχθηκαν ως η πρώτη και η δεύτερη αναπληρωματική της Μις Υφήλιος.
mis yfilios korina emmanouilidou 1 
Το μοντέλο Κορίνα Εμαννουηλίδου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στο τοπ 16 του διαγωνισμού. Λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού, μοιράστηκε τη χαρά της που συμμετείχε στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος καθώς ήταν ένα από τα μεγάλα όνειρα της.