Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Καρκίνος του δέρματος: 2.500 άνθρωποι πόζαραν γυμνοί για τον διάσημο αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ

australia μπονται

Περίπου 2.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη διάσημη παραλία Μποντάι Μπιτς της Αυστραλίας, κοντά στο Σίδνεϊ. Εκεί πόζαραν γυμνοί για τον αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τον καρκίνο του δέρματος.

Ο Τιούνικ, γνωστός για τις ομαδικές φωτογραφίσεις σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή τοπία-ορόσημα παγκοσμίως, χρησιμοποίησε ένα μεγάφωνο για να δώσει οδηγίες στα γυμνά "μοντέλα". Μετά το τέλος της φωτογράφισης, πολλοί από τους συμμετέχοντες βούτηξαν γυμνοί, όπως ήταν, στα νερά του ωκεανού.

«Έχουμε την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τις δερματολογικές εξετάσεις και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ», είπε ο Τιούνικ αυτό το ανοιξιάτικο πρωινό στο Σίδνεϊ.

Ο καλλιτέχνης, με έδρα τη Νέα Υόρκη, συνεργάστηκε με μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη γυμνή φωτογράφιση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το μελάνωμα.

 «Πέρασα τη μισή ζωή μου κάτω από τον ήλιο και αφαίρεσα δύο κακοήθη μελανώματα από την πλάτη μου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο 77χρονος Μπρους Φάσερ. «Θεώρησα λοιπόν πως (η φωτογράφιση) ήταν για καλό σκοπό και μου αρέσει να βγάζω τα ρούχα μου στην παραλία Μπόντι», συμπλήρωσε.

Η Ρόμπιν Λίντερ, η οποία συμμετείχε στη γυμνή φωτογράφιση, παραδέχθηκε στο πρακτορείο Reuters ότι ξεπέρασε το αρχικό της άγχος όταν διαπίστωσε το εξαιρετικό κλίμα που επικρατούσε. «Πραγματικά όλοι έδειξαν σεβασμό και ένιωσα πως ήταν πολύ διασκεδαστικό αυτό που έγινε».

Ο καρκίνος του δέρματος είναι η τέταρτη πιο κοινή μορφή καρκίνου στην Αυστραλία με την αυστραλιανή κυβέρνηση να εκτιμά ότι οι φέτος ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων θα ανέλθει σε 17.756 και ότι 1.281 Αυστραλοί θα πεθάνουν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου.