Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Συννεφιά
29.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0699
1 $ = € 0.9347

Κατερίνα Πλουμιδάκη «Ο Δανεικός Χρόνος»: Όλοι παρόντες στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου

βιβλίο παρουσιαση λιαγκας
 
Εχθές το απόγευμα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη παρουσίασε το τρίτο της μυθιστόρημα «Ο Δανεικός Χρόνος» στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Παλαιό Ψυχικό. Ομιλητές ήταν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Θανάσης Πλεύρης, Παναγιώτης Μπεχράκης, Ειρήνη Νταϊφά και Δρ Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας.
 
Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Πλουμιδάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, βασίζεται σε μια αληθινή δική της ιστορία και στον δανεικό χρόνο που ζει από τότε. Απλά όταν έγραφε το βιβλίο δεν ήξερε ότι τον ,πραγματικό δανεικό χρόνο θα τον ζήσει τώρα. Και τον ζει τα τελευταία δύο χρόνια.
 
«Μη βάζετε τη ζωή σας στην άκρη, όπως εγώ δεν έβαλα τη δική μου. Δεν πρέπει να περιμένουμε την ευτυχία να έρθει αύριο. Η ευτυχία είναι πάντα εδώ, τώρα. Η γραμμή ανάμεσα στο «είμαι καλά» και στο «περνάω στην απέναντι πλευρά» είναι πολύ λεπτή… Και ίσως ανακαλύψουμε τελικά ότι ο χρόνος, αν και δανεικός για όλους μας, μπορεί να είναι υπέροχος. Η πραγματική ζωή αποδεικνύεται πιο περίπλοκη ακόμα και από τα καλύτερα σενάρια.» έχει εξομολογηθεί η πετυχημένη συγγραφέας.
 
Στην παρουσίαση χαιρετισμό απηύθυναν οι: Νίκος Κούκης, Πρόεδρος του Ε.Ι.Π., Ζωή Ράπτη, Σάκης Κυπραίου, Μάρα Καρέτσος