Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
Διάσπαρτα σύννεφα
10.6°C Αθήνα

1 € = $ 1.0786
1 $ = € 0.9271

Ο Δημήτρης Βασιλάκης, ο πρώτος Έλληνας με διεθνή καριέρα στην τζαζ, απόψε Live στη Νέα Υόρκη!

image0 1

Συναντήσαμε τον Δημήτρη Βασιλάκη στη Νέα Υόρκη, έναν σπουδαίο Έλληνα σαξοφωνίστα, συνθέτη και ακαδημαϊκό ερευνητή ο οποίος ήρθε στην αμερικανική μητρόπολη για να παρουσιάσει ένα κορυφαίο νεοϋορκέζικο ensemble στο Nublu Jazz Festival απόψε, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα) με τους David Kikoskii, Essiet Okon Essiet, Jeff Tain Watts ενώ special guests θα είναι ο Craig Bailey στο άλτο σαξόφωνο και ο γιος μου Νέστωρ στο τενόρο σαξόφωνο.


Εύα Κουτουμάνου

Απόψε το βράδυ στο Nublu, ο Δημήτρης Βασιλάκης θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις από τους αυθεντικούς δίσκους του, δισκογραφία και νέες συνθέσεις με θέμα μπαλάντες και μπλουζ στο πλαίσιο του ευρύτερου Daedalus Project του.
https://dice.fm/partner/tatu-llc/event/mdplr-daedalus-project-ballads-blues-24th-oct-nublu-new-york-tickets

Θα παρουσιάσει επίσης μια διάλεξη εργασίας στο συνέδριο AES της Νέας Υόρκης στο Jacob Javits Center την Παρασκευή το πρωί στις 9:45 και αφορά την έρευνά του για την τζαζ και την τεχνητή νοημοσύνη με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Georgia Tech, το ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος.
https://aesny23.sched.com/event/1SsL0/lecture-jazz-mapping-an-advanced-framework-for-solo-analysis-and-discovery-in-jazz-music

Και σχεδιάζει επίσης μια συνέχεια του φόρουμ Jazz Democracy στα Ηνωμένα Έθνη
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfth9JxqdMQFOb32Pz6920eWWfMmRohsJ

image1 1
Εκεί θα βρεθεί μαζί με τους μουσικούς του φίλους, σε μια τζαζ αφήγηση με την ελληνική τέχνη της ρητορικής και θα σχολιάσουν, με τον δικό τους τρόπο, τα θέματα της Δημοκρατίας, του Διαλόγου και της πολιτιστικής διπλωματίας, καθώς υπάρχουν και τα αδελφοποιημένα Διεθνή Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου & Νοτίου Αιγαίου και το Φεστιβάλ Τζαζ της Αλικαρνασσού με τον κοινό τίτλο "τζαζ πέρα από το νερό".
"Δήμητρα" | Δημήτριος Βασιλάκης & Espen Berg Trio | RIJF
https://www.youtube.com/watch?v=9VEIqk3b7sM

Μετά τη Νέα Υόρκη, ο κορυφαίος Έλληνας τζαζίστας με την πετυχημένη διεθνή καριέρα πηγαίνει στο Σαν Ντιέγκο για διαλέξεις και κλινικές διαλέξεις στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στις 30 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου.

Τέλος από τις 9 έως τις 14 Νοεμβρίου θα εμφανιστεί σε Αθήνα, Ρόδο και Κύπρο με το Espen Berg Trio από τη Νορβηγία.

Απολαύστε τον Δημήτρη Βασιλάκη όπου κι αν τον βρείτε!

image3 2