Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023
Διάσπαρτα σύννεφα
22.2°C Αθήνα

1 € = $ 1.0723
1 $ = € 0.9326

O Ναός του Ποσειδώνα φωτίζει σημεία του Γαλαξία μας σύμφωνα με τη NASA!

 σουνιο φωτο μαραγκος
 
Την εκπληκτική φωτογραφία που τράβηξε ο Αλέξανδρος Μαραγκός στις 8 Ιουνίου «δανείστηκε» η NASA για να απεικονίσει τον Γαλαξία μας! 
 
Η απεικόνιση δείχνει στο βάθος αριστερά τον φωτισμένο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της έχει χαρτογραφηθεί ο Γαλαξίας μας με τις ακτίνες φωτός από το ναό να «οδηγούν» σε διάφορα σημεία του Γαλαξία μας!
φωτο nasa γαλαξιας
Οι ακτίνες που φαίνονται στην φωτογραφία από το Ναό προς τον ουρανό προέρχονται από τον φωτισμό του και είναι εντυπωσιακό ότι αντανακλώνται και στη θάλασσα! Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της NASA ο ναός του Σουνίου μοιάζει με φάρο και τα φώτα του δείχνουν να επισημαίνουν σημεία στον ουρανό!
 
Για παράδειγμα η μεγάλη ακτίνα προς τα δεξιά «οδηγεί» στο Νεφέλωμα Λιμνοθάλασσας (Lagoon Nebula) που είναι ένα διάχυτο νεφέλωμα, βρίσκεται στον αστερισμό του Τοξότη (στην κεντρική ζώνη του Γαλαξία μας) και είναι ορατό με γυμνό μάτι υπό καλές συνθήκες ορατότητας.
 
Άλλη ακτίνα «οδηγεί» στο σμήνος της Αγριόπαπιας που βρίσκεται στον αστερισμό της Ασπίδας σε απόσταση περίπου 6.200 ετών φωτός. Περιλαμβάνει 2.900 άστρα (ηλικίας περίπου 220 εκατομμυρίων ετών) και ονομάστηκε έτσι διότι τα λαμπρότερα άστρα του σχηματίζουν ένα τρίγωνο, σαν το σχηματισμό πτήσης των αγριόπαπιων!
 
Ενώ οι υπόλοιπες ακτίνες από το Ναό του Ποσειδώνα «οδηγούν» κι αυτές σε άλλα, διαφορετικά, σημεία του Γαλαξία μας.