Σάββατο, 18 Μαϊος 2024
Σπασμένα σύννεφα
15°C Αθήνα

Οι Εύζωνες στο μετρό του Συντάγματος με μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας!

 evzones1
 
Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα περιμένει το κοινό από 1 έως 31 Μαρτίου 2023 στον κεντρικό σταθμό του Συντάγματος. Η φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ παρουσιάζει μέρος από την έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο "ΕΥΖΩΝΕΣ|Οι φύλακες των αφανών".
 
Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) πραγματοποιείται με αφορμή την Εθνική επέτειο της 25 ης Μαρτίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε όπως ποτέ άλλοτε, σ΄ ένα σύγχρονο οπτικό αποτέλεσμα το επίλεκτο σώμα της Προεδρικής Φρουράς, θέαμα που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
 
evzones2
 
Το σύμβολο του Εύζωνα είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας, που αποτελείται από έντεκα λάβαρα ύψους 3 μέτρων, με σημείο αναφοράς τις 6 εντυπωσιακές αναπαραστάσεις των Ευζωνικών στολών. Την οπτική παρουσίαση συνοδεύουν βιωματικές μαρτυρίες, που έχει συγκεντρώσει η φωτογράφος και μεταδίδουν την βαθιά ψυχή του Εύζωνα. Η παρουσίαση ολοκληρώνετε με το μοναδικό λάβαρο, φορτωμένο με χειρόγραφες υπογραφές Ευζώνων. Η συγκεκριμένη έκθεση άνοιξε για πρώτη φορά στην Μελβούρνη το 2021 και υποστηρικτής αυτής της δράσης, υπήρξε η Γενική Γραμματεία Αποδήμου
Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.
evzones3
 
Η Δήμητρα Χατζηαδάμ είναι η μοναδική φωτογράφος που εργάστηκε πάνω από 3 συνεχόμενα χρόνια με επιμονή, πάθος και όραμα για να καταγράψει την αθέατη καθημερινότητα των Ευζώνων. Το αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού αυτού έργου είναι η έκθεση φωτογραφίας, που έχει ταξιδέψει ήδη με επιτυχία, σε 23 προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.
 evzones4
 
Κατάφερε να απαθανατίσει με περίσσιο σεβασμό και εκτίμηση το εξαίρετο σώμα του Ελληνικού στρατού, αποτυπώνοντας στιγμές του αξιώματός τους, αλλά και της ανθρώπινης πλευράς τους. Η όψη των Ευζώνων προκαλεί δέος, καθώς είναι ένα σύμβολο και μέρος της εθνικής μας ταυτότητας που η εμβέλεια τους υπερβαίνει τα όρια της πατρίδας μας.
evzones5
 
Ενσαρκώνει αρετές όπως η Ελληνική λεβεντιά στην πιο δυνατή της μορφή. Σκοπός της φωτογράφου είναι η έκθεση φωτογραφίας να συνεχίσει το ταξίδι της, επανασυστήνοντας τον Εύζωνα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, σε Έλληνες και φιλέλληνες.
__________________________________________________________________________________
____________________________
Διάρκεια έκθεσης: 01 - 31 Μαρτίου 2023 | Χώρος: Μετρό Συντάγματος
Υπό την αιγίδα: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας
Χορηγός Επικοινωνίας: Hellenic Daily News