Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
18.9°C Αθήνα

Όσκαρ 2023: Οι μεγάλοι νικητές και οι λίγες καλές στιγμές της βραδιάς

oscars 2023
 
Μία τελετή απονομής χλιαρή με ελάχιστες καλές στιγμές και αναμενόμενα αποτελέσματα ήταν η 95η διοργάνωση των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ. Επικράτησε η ταινία “Τα Πάντα Ολα” που απέσπασε συνολικά 7 Όσκαρ ανάμεσα στα οποία το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρώτου Γυναικείου Ρόλου (Μισέλ Γεό), B Γυναικείου Ρόλου και Β' Ανδρικού Ρόλου., ενώ ακολουθεί το All Quiet on the Western Front (Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο) με 4 Όσκαρ.
 
Το Όσκαρ Πρωτότυπου τραγουδιού δόθηκε στο ινδικό τραγούδι αφήνοντας εκτός τη Lady Gaga και τη Rihanna, όχι δικαίως, θα λέγαμε.
 
Το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Μπρένταν Φρέιζερ για την ερμηνεία του στη Φάλαινα του Αρονόφσκι.
 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ταινίες- φαβορί, όπως Τα Πνεύματα του Ινισέριν και το Ταρ "αποχώρησαν" χωρίς ούτε ένα Χρυσό Αγαλματίδιο.
 
Κατά τα άλλα, σε πολύ χαμηλούς τόνους, χωρίς απρόοπτα, χαστούκια και λοιπές εκπλήξεις κύλησε η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.
 
Η βραδιά ξεκίνησε με ένα 12λεπτο ατελείωτο μονόλογο του Τζίμι Κίμελ που έπεσε στη σκηνή με αλεξίπτωτο και κύλησε χωρίς καμία ένταση με εξαίρεση ίσως την πολύ δυνατή εμφάνιση της Lady Gaga που ντυμένη στα μαύρα μας χάρισε μία βαθιά προσωπική ερμηνεία του Hold My Hand (Top Gun: Maverick).
 
Στις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε αυτή της αναφοράς σε όλους τους καλλιτέχνες του κινηματογράφου που έφυγαν από κοντά μας το 2022. 
 
Υπό τους ήχους του πιάνου και της φωνής του Λένι Κράβιτζ είδαμε να περνούν από τη σκηνή ονόματα-θρύλοι όπως ο Ζαν Λικ Γκοντάρ αλλά και ο "δικός μας" Βαγγέλης Παπαθανασίου, ενώ ο Τζον Τραβόλτα εμφανώς συγκινημένος μίλησε για την Ολίβια Νιούτον Τζον.