Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
Καθαρός Ουρανός
13.5°C Αθήνα

1 € = $ 1.1603
1 $ = € 0.8618

Παγκόσμιο προσκύνημα της Επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

FB_IMG_1631809046031.jpg

Ιδιαιτέρως σημαντική αποτελεί η συμβολή του Κυριάκου Μαριδάκη Αντιπρόεδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς Μέλους της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητειας Θερμοπύλες Σαλαμίνα 2020 όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγοπουλος σε ανάρτηση του  λέγοντας "ότι συνέδραμε και συνέβαλε και ουσιαστικά στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης τελετής" παρόλο την πανδημία και των ειδικών περιοριστικών μέτρων, κατόρθωσε μέσα σε σχεδόν 48 ώρες, να διοργανώσει  και να συντονίσει σε ανώτατο επίπεδο εθνικής επετείου την συμμετοχή 22 πρεσβευτών, ξένων στρατιωτικών ακόλουθων Άμυνας, επιτετραμμένων και ξένων αξιωματούχων  καταθέτοντας στέφανο εις μνήμη του επετειακού γεγονότος.

Τελετή κατάθεσης στεφάνων με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ως Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας και Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Δήμο Σαλαμίνας σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς και την Περιφέρεια Αττικής
αναθέτοντας στο Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς την  διοργάνωση, επιμέλεια και τον συντονισμό όλων των διπλωματικών Ξένων αποστολών στρατιωτικών ακολούθων και διεθνών οργανισμών από 22 κράτη και φορείς  προς τιμή της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο πλαίσιο των  Σαλαμινίων 2021.

Το παρόν έδωσαν καταθέτοντας στέφανο ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιώργος Παναγόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του  Επετειακού Έτους “Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020  και επίτιμη Δημότης Σαλαμίνος, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κος Χρηστος Μαριδάκης , η  ο Γεν.
Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κος Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής ΝΔ,Β’ Πειραιά κος  Δ. Μαρκόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά κος Ι. Τραγάκης, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κος  Τ.Αλεξιάδης, η Βουλευτής Β’ Πειραιά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κα. Χ. Ασημακοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου,από το κέντρο πολιτισμού Αργώ η Πρόεδρος κα  Ειρήνη Βέγγου, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων δυνάμεων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας Π.Ν., ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Δρόσος Ρείζης,   ο εκπρόσωπος της  οικογένειας  Σπύρου Μερκούρη  νομικός σύμβουλος Δρ.Σταμάτης Γεωργούλης και κος Τήρος Μερκούρη, ο ιδρυτής  και υπεύθυνος  διαδικτυακού πολιτιστικού καναλιού φρυκτωρίες κος Πατεράκης, από τον Σύλλογο Ελληνορωσικής φιλίας και συνεργασίας η αναπληρώτρια γενική γραμματέας κα Δρ. Φιόρα Τσίντζου, ο Πρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Ένωσης Πρόεδρος κος Κυριάκος Μαριδάκης και από τον πανελλήνιο σύνδεσμο εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων συνδέσμου Αθηναίων καταδρομέων ο Πρόεδρος ο Εφ. Ταγματάρχης Κοντός Αλέξανδρος.

FB_IMG_1631809031416.jpg

 FB_IMG_1631809114633.jpg

 

FB_IMG_1631809069206.jpg

FB_IMG_1631809086556.jpg

 

FB_IMG_1631809199701.jpg

 

Screenshot_20210916-171101_Photos.jpg

Παρευρέθηκαν και τίμησαν τη Διεθνή επετειακή εκδήλωση οι κάτωθι Πρεσβείες με τη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μαριδάκη οπου μέχρι σήμερα κατόρθωσε να διεθνοποιήσει το γεγονός αυτό σε 53  κράτη και να προβάλλει τη Σαλαμίνα και την Ελλάδα παγκοσμίως, με όραμα και στόχο η εορτή αυτή να γίνει ενα Παγκόσμιο πολιτιστικό Forum  Ιδεών και Αξιών  για την Ειρήνη, τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη όλων των λαών τιμώντας ολους τους νεκρούς ανεξαρτήτως Φυλής, χρώματος, θρησκείας και Κοινωνικής τάξης.

 ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ           ΠΡΕΣΒΗΣ  ΑΝΑΡ ΧΟΥΣΕΙΝΟΒ    

ΠΟΛΩΝΙΑ                      ΠΡΕΒΗΣ  ARTUR LOMPART   

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ                  ΠΡΕΣΒΗΣ  MARIA LUCIA DOUGHERTY  

ΟΥΚΡΑΝΙΑ                     ΠΡΕΣΒΗΣ SERGII SHUTENKO 

ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΣ                   ΠΡΕΣΒΗΣ GIOVANNI PALEC  

ΓΕΩΡΓΙΑ                        ΠΡΕΣΒΗΣ  DAVID  DONDUA  

ΒΙΕΤΝΑΜ                      ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ  Ο ΕΞΟΥΣΙΟΤΟΤΗΜΕΝΟΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ                      Εκ μέρους  του ΠΡΕΣΒΗ ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ISMAIL KAHIRAT  

ΟΥΓΓΑΡΙΑ                     ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ LASZLO URBAN 

ΡΩΣΙΑ                             ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΝΔΡΕΙ ΜΑΣΛΟΒ κ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΡΙΧΟΝΤΚΟ  

 ΚΥΠΡΟΥ                        ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ 

 ΜΟΛΔΑΒΙΑ                    ΠΡΕΣΒΗΣ ANATOL VANGHELI 

 ΚΑΝΑΔΑΣ                      ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΑΡΚ ΑΛΛΕΝ

 KOΡΕΑ                          ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΠΡΟΞΕΝΟΣ HYUK KIM 

  ΗΠΑ                             Εκ μέρους  του ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ  Ο ΣΜΥΝΑΡΧΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ CHRISTOPHER BARBER 

 ΑΡΜΕΝΙΑ                      ΠΡΕΣΒΗΣ FADEY CHARCHOGHLYAN 

 ΙΝΔΙΑ                             ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΜΡΙΤ ΛΟΥΓΚΟΥΝ

 ΙΣΠΑΝΙΑ                         ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ JUAN ESCRIGAS  RODRIGUEZ 

 ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ  ΠΡΕΣΒΗΣ MILICA RISTOVIC KRSTIC 

  ΓΑΛΛΙA                     ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ COLONEL  OLIVIER MADIOT