Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024

Σύναξη μαγισσών: Μαγεία γένους θηλυκού και πώς να την αποκτήσετε

 synaxi magisson cover.L
Σύναξη μαγισσών. Η μαγεία είναι γένους θηλυκού και μπορείτε να την αποκτήσετε! Κυκλοφόρησε το απολαυστικό νέο βιβλίο του γνωστού καλλιτεχνικού διδύμου Λακόμπ-Περέζ. Απολαύστε το!
 
Το γνωστό καλλιτεχνικό δίδυμο Λακόμπ-Περέζ συγκέντρωσε σε αυτόν τον τόμο μαγικής ομορφιάς τα πορτρέτα δεκατριών γυναικών που στοιχειώνουν τη σκέψη των ανθρώπων από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος! Από τον Κήπο της Εδέμ (πριν από την Εύα) μέχρι το ναυάγιο του Τιτανικού και από την Μέδουσα μέχρι την κακιά μητριά της Χιονάτης (πριν γίνει η κακιά μητριά της Χιονάτης…) γυναίκες αλλιώτικες, με δύναμη και πειθώ, με αλλόκοσμες ιδιότητες και προβοκατόρικες αντιλήψεις φανερώνουν τα μυστικά τους. 
 
Ανακαλύψτε τις συνταγές, τα φετίχ και τα τεχνάσματα γυναικών με ξεχωριστό πεπρωμένο, που δαιμονοποιήθηκαν όλες τους επειδή επέλεξαν να κινηθούν έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια. Πορτρέτα μαγισσών που έζησαν στ’ αλήθεια αναμειγνύονται με άλλα, φανταστικών μαγισσών, δίχως πάντα να μπορεί κανείς να πει ποιες είναι οι υπαρκτές και ποιες όχι, αφού η πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές τη μυθοπλασία.
 
Ένα έργο που εκπλήσσει με τον συνδυασμό ιστορίας, φαντασίας και δημιουργικότητας, ένα έργο με το οποίο ο Σεμπαστιάν Περέζ και ο Μπενζαμέν Λακόμπ θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής σ’ εκείνες τις γυναίκες που καταδιώχθηκαν επειδή, πολύ απλά, η εποχή τους δεν ήταν ακόμα έτοιμη για τη διαφορετικότητά τους.
 
Ο βραβευμένος συγγραφέας και εικονογράφος Μπενζαμέν Λακόμπ πρωταγωνιστεί στη νέα γενιά των γάλλων καλλιτεχνών και έργα του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο. Από τις εκδόσεις Οξύ κυκλοφορεί ακόμη ο ιδιαίτερης αισθητικής τόμος με το έργο του Έντγκαρ Άλαν Πόε «Μακάβριες ιστορίες κατά Σαρλ Μποντλέρ – Τόμος Ι», την εικονογράφηση του οποίου υπογράφει ο Λακόμπ. Ενώ, μέσα στο 2023 θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος τόμος του έργου.