Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Τομ Χανκς: Έχω γυρίσει 4 καλές ταινίες σε 42 χρόνια καριέρας

hanks


Ο Τομ Χανκς είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Στα 42 χρόνια της καριέρας του έχει γυρίσει άπειρες ταινίες. Πρόσφατα, ξάφνιασε τους πάντες ο αγαπημένος ηθοποιός, γνωστός και για την αγάπη του για την Ελλάδα, δηλώνοντας πως έχει κάνει πολλές ταινίες και 4 από αυτές νομίζει πως είναι πολύ καλές.

Ο Τομ Χανκς μεσουρανεί στο Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1980, όταν πρωταγωνίστησε στα φιλμ «Splash!», «Big» και «Burbs». Κατά τη δεκαετία του 1990 άρχισε να κερδίζει βραβεία, όπως το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου δύο συνεχόμενες χρονιές για τους ρόλους στις ταινίες «Forrest Gump» και «Philadelphia». Στις επιτυχίες του τη δεκαετία του 1990 συμπεριλαμβάνονται οι ταινίες «Toy Story», «You’ve Got Mail» και «The Green Mile».

Επίσης έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ στα κινηματογραφικά έργα, «Saving Private Ryan», «Catch Me If You Can», «The Terminal», «Bridge of Spies» και «The Post».

Ο Χανκς στο πλαίσιο προώθησης του πρώτου μυθιστορήματος, με τίτλο «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece» δήλωσε στο People: «Κανείς δεν ξέρει πώς δημιουργείται μια ταινία – αν και όλοι νομίζουν ότι κάνουν».

Ο ηθοποιός και παραγωγός πρόσθεσε: «Έχω κάνει πολλές ταινίες (και τέσσερις από αυτές είναι πολύ καλές, νομίζω) και εξακολουθεί να με εκπλήσσει το πώς φτιάχνονται οι ταινίες. Από ένα αναβόσβημα μιας ιδέας μέχρι την εικόνα που αναβοσβήνει στην οθόνη, η όλη διαδικασία είναι ένα θαύμα».

Το σχόλιο του Χανκ άφησε τους θαυμαστές να αναρωτιούνται σε ποιες ταινίες αναφέρθηκε.