Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
Καθαρός Ουρανός
10°C Αθήνα

1 € = $ nan
1 $ = € inf

Τζον Μάλκοβιτς: Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

John Malcovic
Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Τζον Μάλκοβιτς βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για τις παραστάσεις του έργου «The Music Critic», στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (μια παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου). Σε συνέντευξη του δήλωσε ξεκάθαρα πως συμφωνεί απόλυτα ότι θα πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Η αγάπη του Τζον Μάλκοβιτς για την Ελλάδα είναι γνωστή, πρόσφατα το απέδειξε για άλλη μια φορά με τη συνέντευξη του στο "Πρώτο Θέμα" όπου δήλωσε πως συμφωνεί απολύτως ότι θα πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ενδιαφέρεται μάλιστα να μάθει λεπτομέρειες για το πώς έχουν τα πράγματα αναφορικά με το ζήτημα και θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή μας για τον αγώνα που καταβάλλει η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συναινώ απόλυτα στον αγώνα της Ελλάδας».

Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τρίτης 4 Οκτωβρίου τόνισε ακόμα πως: «Aν είχα ακολουθήσει την άποψη των κριτικών όταν μετά το Πανεπιστήμιο πρωτοξεκινούσα στο θέατρο στο Σικάγο, πιθανότατα να μην είχα ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού».

Σημείωσε δε ότι η αποδυνάμωση της κριτικής λόγω του «εκδημοκρατισμού» που είναι συνέπεια του διαδικτύου (καθώς όλοι πλέον μπορούν να γίνουν κριτικοί), τον στενοχωρεί ιδιαίτερα.

Μεγάλη μορφή του αμερικανικού θεάτρου αλλά και του διεθνούς κινηματογράφου, ο Τζον Μάλκοβιτς που είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν την χώρα μας για επαγγελματικούς λόγους, μετρά δύο υποψηφιότητες για το Οσκαρ Β ρόλου για τις ταινίες «Μια θέση στην καρδιά» και «Η δεύτερη ευκαιρία», ενώ η εργογραφία του για το σινεμά και την τηλεόραση αγγίζει τους 139 τίτλους.