Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

The kids planet

ελληνικη οικογενεια

Συνήθως, στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, τα παιδιά ξέρουν από νωρίς πως μετά την ενηλικίωση τους θα πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να αναλάβουν την ευθύνη του εαυτού τους και είναι το πλέον σύνηθες τα παιδιά να φεύγουν από το σπίτι μόλις ενηλικιωθούν, συνήθως στην ηλικία των 18 ετών. Στην Ελλάδα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η "αθάνατη" ελληνική οικογένεια τείνει να κρατάει τα παιδιά στο γονεϊκό σπίτι πολύ μετά την ηλικία ενηλικίωσης τους. Κι αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι.

internet-2.jpg

Σοκ προκάλεσε στην Ναύπακτο η διακίνηση ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών από ανήλικους αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την έλλειψη ελέγχου των παιδιών στο διαδίκτυο αλλά και τη βαθιά έλλειψη παιδείας σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης και κινδύνων.

347384798_553050610374825_3418317105063972505_n.jpg

Από το 2020, η UNICEF διατηρεί μόνιμη έδρα στη χώρα μας, γεγονός που διευκολύνει, όσο και διασφαλίζει σε πολλές περιπτώσεις, την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, δηλαδή του μέλλοντός μας.

children

Το σχολείο έχει τελειώσει και η ερώτηση των γονιών είναι πως «πως θα απασχολήσω το παιδί μου το καλοκαίρι». Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Νεκταρία Κωνσταντίνου δίνει λύσεις.

Της Νεκταρίας Κωνσταντίνου

Και τώρα τι κάνουμε;

Τα σχολεία έκλεισαν ....

Και το παιδί μου πώς θα το απασχολήσω ;;;;

Ήρθε και το καλοκαιράκι που όλοι περιμένουμε...

Έκδηλη ανησυχία... απόλυτα δικαιολογημένη. Ποιά είναι;;; Μα η ολοήμερη απασχόληση των παιδιών στο σπίτι.

Αυτό που χαρακτηρίζει αρκετά παιδιά είναι το ό,τι βαριούνται εύκολα ...

Έξυπνες λύσεις λοιπόν και ιδέες για δημιουργική αθλητική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους στο σπίτι υπάρχουν φτάνει να γίνει σωστός προγραμματισμός δραστηριοτήτων...

Ένα πρόγραμμα, «κομμένο και ραμμένο» στους ρυθμούς της κάθε οικογένειας, αποτελούμενο από λίγες δραστηριότητες και μεγάλα διαλείμματα είναι ιδανικό.

Ο αθλητισμός είναι υγεία !!!

Ας χαρίσουμε μοναδικές στιγμές στα παιδιά μας με κίνηση κι αθλητισμό...

Αυτό που χαρακτηρίζει αρκετά παιδιά είναι το ό,τι βαριούνται εύκολα...

Έξυπνες λύσεις λοιπόν και ιδέες για δημιουργική αθλητική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους στο σπίτι υπάρχουν φτάνει να γίνει σωστός προγραμματισμός δραστηριοτήτων...

Ένα πρόγραμμα, «κομμένο και ραμμένο» στους ρυθμούς της κάθε οικογένειας, αποτελούμενο από λίγες δραστηριότητες και μεγάλα διαλείμματα είναι ιδανικό.

Ο αθλητισμός είναι υγεία !!!

Ας χαρίσουμε μοναδικές στιγμές στα παιδιά μας με κίνηση κι αθλητισμό ..

Το καλύτερο όλων;;; Η δημιουργία αναμνήσεων

Κάθε μέρα της ζωής μας καταθέτουμε στην τράπεζα των αναμνήσεων των παιδιών μας», είπε ο Charles R. Swindoll.

Ως γονείς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να δημιουργήσουν χαρούμενες παιδικές αναμνήσεις που θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

1. Μάθετε στα παιδιά τα παιχνίδια που παίζαμε εμείς τα καλοκαίρια: Λάστιχο, κυνηγητό, κρυφτό, σκοινάκι…

2. Βγείτε για ποδήλατο.

3. Κάντε μία χορογραφία και τραβήξτε τη σε βίντεο.

4. Πηγαίνετε για ορειβασία.

5. Παίξτε με νεροπίστολα.

6. Παίξτε «Στρατιωτάκια ακούνητα αμίλητα αγέλαστα».

7. Διοργανώστε τουρνουά μπάσκετ ή βόλεϊ. Μεγάλοι εναντίον μικρών.

8. Διοργανώστε έναν διαγωνισμό χορού .

Με κριτική επιτροπή τους γονείς, όλοι θα κερδίσουν.

Τα παιδιά θυμούνται ...

Μια καλή λύση είναι τα προγράμματα θερινής απασχόλησης για να εγγράψετε τα παιδιά σας μέχρι να έρθει η ώρα των οικογενειακών διακοπών.

Ελέγχουμε να βρίσκονται σε ένα απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον όσο αφορά τις εγκαταστάσεις και τα γήπεδα όπου τα παιδιά θα ασκηθούν, θα αφήσουν πίσω την ακινησία και την αδράνεια του lockdown, θα γνωρίσουν το αθλητικό ιδεώδες και θα έρθουν σε επαφή με μια σειρά αθλημάτων.

Εδώ προσέχουμε το προσωπικό .Τα προγράμματά τους πρέπει να καθοδηγούνται και να δημιουργούνται από καθηγητές φυσικής αγωγής .

Οι ώρες είναι από εννέα, περίπου, μέχρι τις τέσσερις αναλόγως την πολιτική του κάθε camp.

Και τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά.

Η άλλη λύση είναι η κατασκήνωση!!! Εκεί εκτός από την άθληση θα μάθουν να αυτοσυντηρούνται, θα ανεξαρτητοποιηθούν και θ αποκτήσουν καινούργιους φίλους .

Ό,τι και να επιλέξετε σκοπός και στόχος σας ,πρέπει να είναι εκτός της άθλησης και το χαμόγελο του παιδιού σας μέσω της ψυχαγωγίας ,του παιχνιδιού και των εμπειριών που θ αποκομίσουν .

Και κάθε καλοκαίρι φτιάξτε μια χρονοκάψουλα: Γεμίστε τη με ζωγραφιές, ιστορίες, φωτογραφίες και ανοίξτε την του χρόνου, σε 10 χρόνια ή οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον.

Να είστε σίγουροι ότι το χαμόγελο θα ζωγραφιστεί στα χείλη τους ....

Καλό και αθλητικό καλοκαίρι ....

children3

Η θάλασσα αποτελεί βασική ενασχόληση των παιδιών

children2

 

Το παιδί μου αρνείται να διαβάσει, τι να κάνω;

«Είναι ώρα να κάνεις τα μαθήματά σου!», «Όχι, τώρα, αργότερα!». Αν αυτός ο διάλογος σας φέρνει στον νου στιγμές από τη δική σας καθημερινότητα, αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο για να ανακαλύψετε τις κυριότερες αιτίες άρνησης διαβάσματος των παιδιών και για να γνωρίσετε τρόπους που μπορούν να σας κάνουν να τα βοηθήσετε αποτελεσματικά, ώστε να αλλάξουν συνήθειες μελέτης!

paidia sou

Μια πρόσφατη μελέτη προτείνει ότι η εκπαίδευση των παιδιών στην κατανόηση της οπτικής των άλλων ανθρώπων, θα μπορούσε να καταστήσει πιο εύκολο την εκμάθηση της συγχώρεσης.

Επιθετικό παιδί: Πώς να το χειριστώ;

Η επιθετικότητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος των προβλημάτων συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν οι γονείς, οι παιδαγωγοί και οι ψυχολόγοι. Ο όρος «επιθετικότητα» αναφέρεται σε συμπεριφορές που έχουν ως στόχο να βλάψουν κάποιον ή να καταστρέψουν κάτι. Μπορεί να εκδηλωθεί με λόγια ή και με πράξεις. Συνήθως όμως η εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς από τα παιδιά δεν έχει αυτό τον σκοπό.