Σάββατο, 18 Μαϊος 2024
Σπασμένα σύννεφα
15°C Αθήνα

Γασάν Χαλίλ, Εκπρόσωπος της UNICEF: Η Ελλάδα προστατεύει τα παιδιά γιατί η Οικογενεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της

347384798_553050610374825_3418317105063972505_n.jpg

Από το 2020, η UNICEF διατηρεί μόνιμη έδρα στη χώρα μας, γεγονός που διευκολύνει, όσο και διασφαλίζει σε πολλές περιπτώσεις, την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, δηλαδή του μέλλοντός μας.

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στη χώρα μας Γασάν Χαλίλ, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα ως ομιλητής στο 11ο Φόρουμ των Δελφών, ανέλαβε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες αυτή τη θέση και εξηγεί τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τού εν λόγω γραφείου, τονίζοντας και τους στόχους, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από όσα θεωρούνται αυτονόητα για τα περισσότερα παιδιά στη χώρα μας, όχι όμως και τα πιο ευάλωτα. Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ για τα παιδιά σκοπεύει σύντομα να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, εμπλέκοντας τον ακαδημαϊκό, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, «ώστε να διασφαλιστεί συλλογικά ότι κάθε παιδί και νέος στην Ελλάδα ευημερεί πραγματικά»…

Στόχος του 5ετούς Εθνικού Προγράμματος της UNICEF για την Ελλάδα είναι «η διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στη χώρα, από τη στιγμή που θα έρθει στη ζωή μέχρι και την ενηλικίωσή του».

«Ο ελληνικός λαός είναι σημαντικά συμπονετικός και στοργικός, με ισχυρή αίσθηση της κοινότητας, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την οικοδόμηση μιας πιο φιλικής προς τα παιδιά κοινωνίας. Όλα αυτά υποστηρίζονται στο πλαίσιο της έννοιας ότι η οικογένεια είναι και παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής κοινωνίας», υπογραμμίζει ο Γασάν Χαλίν.