Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
Συννεφιά
0.6°C Αθήνα

1 € = $ 1.1322
1 $ = € 0.8832

In House

eleftheria-karakatsina-gree.jpg

«Πάντα είχα στόχο την Αμερική. Όχι για να ζήσω το “Όνειρο”, αλλά για να ανακαλύψω μέσα από δική μου προσπάθεια και δουλειά τις δυνατότητές μου. Στη συνέχεια η έναρξη της ιδέας για τα “Greek Superherbs” (Ελληνικά Υπερβότανα), πάρθηκε μετά από μία προσωπική ερώτηση, που έθεσα στον εαυτό μου: «Τι σε κάνει ευτυχισμένη»; Και η απάντηση ήταν: «Η Φύση. Και κυρίως, η ελληνική Φύση».

in the wine

Από τα βάθη των αιώνων «πηγάζει» η σχέση της Κρήτης με το κρασί αλλά στον διεθνή οινογνωστικό χάρτη δεν έχει το αποτύπωμα που του αρμόζει. Η Χρυσούλα Τζωρτζάκη με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της «In the Wine Dark Sea» έρχεται να «συστήσει" το κρητικό κρασί στη διεθνή κοινότητα.    

raki kazani 23 11 21

Κάθε Οκτώβριο και Νοέμβριο στην Κρήτη ανοίγουν τα ρακοκάζανα. Η παραγωγή ρακής ή τσικουδιάς αποτελεί για τους Κρήτες μία παράδοση «ζυμωμένη» με την κουλτούρα των ανθρώπων του νησιού.   

moni-exoooo.jpg

Ένας από τους ιστορικότερους, και όχι ιδιαίτερα γνωστούς, τόπους της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, είναι η Μονή Προυσού κοντά στο Καρπενήσι. Βρίσκεται σε έναν βράχο με μαγευτική θέα και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εκεί βρίσκεται και ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται έργο του ευαγγελιστή Λουκά.

vaggelis-offroad.jpg

Ο Βαγγέλης Κακούρας αποτελεί ένα από τα ελάχιστα, αλλά λαμπρά παραδείγματα, ανθρώπων που ακολούθησαν την αντίστροφη πορεία της μετανάστευσης! Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, επέστρεψε από μικρή ηλικία στον τόπο του, όπου έχει κατορθώσει να προσφέρει το κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό, ικανό να μετατρέψει την πατρίδα του σε πόλο έλξης για όλους του λάτρεις της περιπέτειας και της Φύσης!