Μαϊος 13, 2021

In House

mani ELLAS

Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα

Από την γη της ιστορικής Μάνης θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη η μανιάτικη σημαία προκειμένου να κυματίσει δίπλα στη γαλανόλευκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Sail to Freedom»για τα 200 χρόνια από τη Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά των Οθωμανών. Στο άνυδρο χώμα αυτής της περιοχής του Ταινάρου φυτεύτηκε ο πρώτος σπόρος της λευτεριάς, και οι Μανιάτες με τη σημαία «Νίκη Ή Θάνατος» εισήλθαν, μαζί με άλλους οπλαρχηγούς, στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα και την απελευθέρωσαν.  

grigoris-liatsos.jpg

Ο Γρηγόρης Λιάτσος είναι από τα παραδείγματα νέων ανθρώπων, που εξέλιξαν το ταλέντο τους σε ανώτατο επίπεδο και πλέον βλέπουν τους καρπούς των κόπων τους να μετουσιώνονται και σε υπέροχα, ελληνικά γλυπτά, και όχι μόνο…

clelia-exoteriki.jpg

Συνέντευξη Κλέλια Χαρίση

Κάμερα-μοντάζ: Νεκτάριος Λιάπης

 Ο Ελληνικός Σύλλογος Νέας Διαστημικής Οικονομίας ή αλλιώς όπως είναι ευρύτερα γνωστός Greek NewSpace Society (GrNSS): https://en.grnss.org/, μέσω του συνιδρυτή Δρα. Γιώργου Προφητηλιώτη- φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία AdvancingX από την οποία ο Αύγουστος Πανταζίδης, συμπεριλαμβάνεται επίσημα στους «30 πιo πετυχημένους της Λίστας FORBES 2021 κάτω των 30», ως ο πρώτος Υποψήφιος Ιδιώτης Αστροναύτης (Career Astronaut Candidate) στην Ελλάδα αποτελώντας  την πρώτη πηγή έμπνευσης για όσους ονειρεύονται την Επανδρωμένη Διαστημική Εξερεύνηση.

philellines 1 22 4 2021

Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα 

Φόρος τιμής στους ξένους υπηκόους που αγάπησαν την Ελλάδα αποτελεί το Μουσείο Φιλελληνισμού, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ζησιμοπούλου 12, στην Αθήνα. Σε ένα τετραώροφο κτίριο παρουσιάζεται η εξέλιξη του φιλελληνισμού από την Αναγέννηση έως σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συμβολή των φιλελλήνων στην εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος.

thumbnail kimoulis 1 217 4 21 wlogo

Κώστας Κιμούλης: Οι Έλληνες, όταν θέλουν, πάντα βρίσκουν λύση.

Αποδίδουμε φόρο τιμής για τα 200 χρόνια www.greece2021.nyc

 Συνέντευξη στη Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα

Όλη του η επαγγελματική ζωή βρίσκεται πίσω από μία κάμερα. Δεν του αρέσει η έκθεση, ούτε και η προβολή. Είναι ευτυχισμένος όταν δημιουργεί αυτό που θα καθηλώσει τον θεατή μπροστά σε μία οθόνη. Ο λόγος για τον Κώστα Κιμούλη, τον καταξιωμένο σκηνοθέτη με τα δεκάδες σήριαλ στο βιογραφικό του, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθετική επιμέλεια του «Sail to Freedom». Εξάλλου, και ο ίδιος έχει στο DNA του τα γονίδια ενός ήρωα καθώς είναι απόγονος του Ανδρέα Μιαούλη.

 

kapsaskis.jpg

Ο Πέτρος Καψάσκης είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, ενός φορέα που προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Το HDN του ζήτησε τη γνώμη του για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση και ο Πέτρος Καψάσκης δεν… χάιδεψε αυτιά, παρά έδωσε το στίγμα για το πώς, κατά τη γνώμη του, θα πορευθούμε με επιτυχία μέχρι τα 300 χρόνια…