Ιουνίου 22, 2021

Κόσμος

3073987.jpg

To επόμενο «κρίσιμο» βήμα στη πορεία του νέου νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας θα λάβει χώρα την Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

3073499.jpg

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, τον οποίο η Μόσχα είχε ανακαλέσει τον Μάρτιο για διαβουλεύσεις, πέταξε σήμερα για τις ΗΠΑ όπου θα αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του, μετά τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

merkle.jpg

Για μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ όσον αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία και τη Ρωσία έκαναν λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε συνάντησή τους την Παρασκευή 18 Ιουνίου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας.

3072269.jpg

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε σήμερα να ακυρώσει τον νόμο-ναυαρχίδα του Μπαράκ Ομπάμα για την ασφάλεια υγείας, το επονομαζόμενο Obamacare, διατηρώντας την κάλυψη υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών.

usarmy_1.jpg

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο κορυφαία μέσα για την προστασία από εχθρικές εναέριες απειλές, κάτι που οι Αμερικανοί γνωρίζουν καλά και γι’αυτόν τον λόγο θέλησαν να το «καταστρέψουν» σε πρόσφατη πολυεθνική στρατιωτική άσκηση στη Βόρεια Αφρική, με τα στιγμιότυπα που δημοσιεύθηκαν πραγματικά να εντυπωσιάζουν.