Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
Συννεφιά
15°C Αθήνα

1 € = $ 1.1240
1 $ = € 0.8897

Κόσμος

Μίνι lockdown στο Βέλγιο: «Λουκέτο» σε νυχτερινά κέντρα

Το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα νέους περιορισμούς όπως το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και το κλείσιμο νωρίτερα των μπαρ και των εστιατορίων προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές και να περισταλεί το τέταρτο κύμα μολύνσεων COVID-19 που εξαπλώνεται γρήγορα.

Tags:

THANKSGIVING 575x383

Τι και αν η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day), που φέτος πέφτει 22/11, είναι αμερικάνικο έθιμο; Μας αρέσει πολύ η προοπτική μίας γιορτής όπου ευχαριστούμε για ό,τι καλό μας συνέβη μέσα τη χρονιά και φυσικά, δεν λέμε ποτέ όχι σε ένα λαχταριστό δείπνο.

Βρετανία: «Θα του κόψω τον λαιμό» έλεγε ο πατέρας του για τον 6χρονο που βασάνισε μέχρι θανάτου

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως απο την υπόθεση του μικρού Άρθουρ στη Βρετανία, ο οποίος πέθανε μετά από βασανιστήρια που φαίνεται να υπέστη από τον πατέρα και τη μητριά του, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

coviiiiid.jpg

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει στην Αφρική μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, τη B.1.1.529, η οποία προκαλεί ανησυχία επειδή φέρει υπερβολικά μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων. Έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί δέκα περιστατικά, τρία στη Μποτσουάνα, όπου αρχικά βρέθηκε το νέο στέλεχος του ιού, έξι στη Νότια Αφρική και ένα στο Χονγκ Κονγκ (σε ταξιδιώτη που επέστρεφε από τη Ν. Αφρική).

comision.jpg

Θετικό πρόσημο για την Ελλάδα έχει η υλοποίηση των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την 12η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.