Απριλίου 14, 2021

Κόσμος

3038661.jpg

Ένα ισχυρό μήνυμα στέλνουν προς όλους για να αντιμετωπιστεί από κοινού η πανδημία. «Μείνετε όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια στον κορωνοϊό», λένε τα πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθ' όλο το διάστημα της πανδημίας.

3037764.jpg

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Φεβρουαρίου ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου μετά από αδιαθεσία, ενώ είχε υποβληθεί και σε επέμβαση καρδιάς.

3037662.jpg

Κάθε χρόνο φτάνουν στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα όλα τα  «Δελτία Εκθαλάσσωσης” που αφορούν θαλάσσιες χελώνες από τις κατά τόπους Λιμενικές αρχές όλης της χώρας, μαζί με φωτογραφίες και άλλα σχετικά στοιχεία.

ξηραδακης-λιμανι.jpg

Ως εξέλιξη επί του θετικού και όχι επί του αρνητικού χαρακτήρισε η δημιουργία ναύσταθμου στο λιμάνι του Βόλου, ο Γιώργος Ξηραδάκης, διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants, που διαβεβαίωσε ότι η χρήση στο λιμάνι του Βόλου μπορεί να είναι μικτή χωρίς περιορισμούς.

7uyf79qyf7qwyqfw.jpg

Η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, του κυριότερου «αερίου του θερμοκηπίου» που προκαλεί την κλιματική αλλαγή, έφθασε προ ημερών για πρώτη φορά στο επίπεδο ρεκόρ των 421,21 μερών ανά εκατομμύριο (ppm), σύμφωνα με τις μετρήσεις του σταθμού αναφοράς του Παρατηρητηρίου Μάουνα Λόα στην κορυφή ενός ηφαιστείου στη Χαβάη.

3036445.jpg

Στη δημοσιότητα έδωσε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη το αμερικανικό περιοδικό Forbes. Πρόκειται για την 35η αναθεωρημένη λίστα με τις πιο πλούσιες οικογένειες για το έτος 2021, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τέσσερις Έλληνες.