Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
Λίγα σύννεφα
16.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0778
1 $ = € 0.9278

Κόσμος

 misissipi
 
Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα των καταστροφικών ανεμοστρόβιλων που έπληξαν την πολιτεία του Μισισιπή στις νότιες ΗΠΑ, με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να έχουν ισοπεδωθεί, ενώ νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα στην περιοχή.

turkey finland
Η κρατική τουρκική τηλεόραση TRT Haber μετέδωσε σήμερα πως η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού Κοινοβουλίου ενέκρινε το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από την ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης.

rama zappeio 1
 
Η έκθεση «Improvisations» του Πρωθυπουργού της Αλβανίας και εικαστικού καλλιτέχνη Έντι Ράμα, εγκαινιάστηκε εχθές, Τρίτη 21 Μαρτίου (18:00-21:00 - τοπική ώρα), στο Ζάππειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας. Την έκθεση διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και παρουσιάζει έργα μεικτής τεχνικής και γλυπτά του Αλβανού Πρωθυπουργού.

Ευαγορας Παλληκαριδης

Ημέρα Ποίησης σήμερα και την αφιερώνουμε στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τον ήρωα-ποιητή της ΕΟΚΑ. Ο Βαγορής, είναι ίσως ο νεαρότερος Κύπριος ποιητής, που σφράγισε κάθε στίχο του με το ίδιο του το αίμα. Όσοι αγαπούν την ποίηση, και έχουν αδυναμία στην Κυπριακή λογοτεχνία, έχουν το Βαγορή, λάβαρο και ερέθισμα ζωής.

 credit suisse 4

Όταν μια τράπεζα βρίσκεται στη θέση που βρέθηκε η Credit Suisse και η μόνη λύση είναι η εξαγορά της από την ανταγωνίστριά της, οι χαμένοι είναι πολλοί. Στην προκειμένη περίπτωση, η μοναδική κερδισμένη είναι, μάλλον, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, η οποία έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο πυρετωδών διαβουλεύσεων εξαγόρασε την ανταγωνίστρια της, με μια συμφωνία που προβλέπει εκτεταμένες εγγυήσεις και προσφορά ρευστότητας.

 ubs credit suisse
Η UBS Group AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times. Ωστόσο καμία από τις δύο τράπεζες δεν έκανε κάποια δήλωση για αυτή την πληροφορία.

 φιλανδια σχολειο

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας θεωρείται από τα κορυφαία στον κόσμο και όχι άδικα! Μία από τις πιο πρόσφατες "καινοτομίες" του εκπαιδευτικού συστήματος της σκανδιναβικής αυτής χώρας είναι η προσθήκη μαθήματος το οποίο εκπαιδεύει τους μαθητές να καταλαβαίνουν τις ψεύτικες ειδήσεις, αυτό που αποκαλούμε "fake news".

drone ρωσικο μαχητικο

 

Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε το χθεσινό επεισόδιο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κατά το οποίο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παρενόχλησε αμερικανικό drone και ακούμπησε τον έλικά του, με αποτέλεσμα το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να συντριβεί σε διεθνή χωρικά ύδατα.