Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Διεθνή Θέματα

Πανεπιστήμιο-Πειραιά.jpg

Τους κύριους εκπαιδευτικούς άξονες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «American Studies: Politics, Strategy and Economics», παρουσίασε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στους νέους φοιτητές του στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στις 7 & 8 Νοεμβρίου 2023. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η στρατηγική του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στην Ελλάδα (CfIR-GR). Η Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα : «US-Greek Policies in Europe and the Mediterranean - Οι Ελληνοαμερικανικές πολιτικές στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

bat-coronavirus-1-768x509.jpg

Τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα των κορονοϊών που προέρχονται από νυχτερίδες έχουν αυξήσει την ανάγκη για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση νεοεμφανιζόμενων ζωονοσογόνων ασθενειών. Μια διεθνής επιστημονική ομάδα που πραγματοποίησε μια σειρά πρωτοποριακών πειραμάτων κατάφερε να εντοπίσει έναν προ-εμφανιζόμενο κορονοϊό νυχτερίδας τον οποίο εξουδετέρωσε με ένα ήδη υπάρχον μονοκλωνικό αντίσωμα. Επιπλέον, οι δοκιμές in vitro των ευρέως χρησιμοποιούμενων αντιικών φαρμάκων ήταν επίσης αποτελεσματικές έναντι του ιού, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

USS_Gerald_R._Ford_CVN-78_underway_in_the_Atlantic_Ocean_on_9_October_2022_221009-N-TL968-1248-1_1.jpg

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν άλλους 300 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, μεταξύ αυτών ειδικοί στις επικοινωνίες και στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

zelensky time

Τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέλεξε το περιοδικό TIME για το εξώφυλλό του, εν μέσω πολέμου θέλοντας να δείξει «Πώς ηγείται της χώρας».

gazprom

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ευρώπη παρουσιάζεται διχασμένη στο θέμα της πληρωμής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μετά την εισβολή  στην Ουκρανία. 

gazprom

Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο για τη Βουλγαρία και την Πολωνία, που πλέον λαμβάνουν φυσικό αέριο από γειτονικές τους χώρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στον απόηχο της διακοπής της ροής από τη Ρωσία.

amynas Austin

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από την αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, δήλωσε ότι το πρώτο βήμα, για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον Ρώσο ηγέτη: «πρέπει να λάβει μια απόφαση για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης».

Cernobil

Χαμένο στη… μετάφραση το Γαλλικό Πρακτορείο καθώς αναγκάστηκε να διορθώσει προηγούμενο τηλεγράφημά του, το οποίο περιλάμβανε δήλωση του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Ραφαέλ Γκρόσι, σχετικά με την κατάσταση των επιπέδων ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ.