Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
Καθαρός Ουρανός
10°C Αθήνα

1 € = $ nan
1 $ = € inf

Γερμανία: Συνάντηση επιπλέον 20 χωρών στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν για την Ουκρανία

amynas Austin

Περισσότερες από 20 χώρες πρόκειται να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με θέμα την Ουκρανία, που θα διεξαχθούν την προσεχή Τρίτη, 26 Απριλίου, στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (23/4) το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Συνολικά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, περίπου 40 χώρες, μεταξύ αυτών και χώρες, που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ, έχουν προσκληθεί στη διάσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη βάση Ράμσταϊν την προσεχή εβδομάδα με οικοδεσπότη τον Αμερικανός υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο Κίρμπι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ένας από τους στόχους των διαβουλεύσεων ήταν η διασφάλιση της διαρκούς ασφάλειας και κυριαρχίας της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η διάσκεψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας πέραν του τρέχοντος πολέμου που έχει κηρύξει η Μόσχα.

Austin Germany

Το γεγονός ότι περισσότερες από 20 χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί ένδειξη της σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ και οι χώρες αυτές στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, τόνισε ο Κίρμπι. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία.