Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023
Καθαρός Ουρανός
9.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0870
1 $ = € 0.9200

Κίνα για ΗΠΑ: «Είναι ο διάβολος, έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου» (vid)

Wang Wenbin

Πρωτοφανής η επίθεση, που εξαπέλυσε σήμερα (Δευτέρα 25/4) κατά των ΗΠΑ η Κίνα, μέσω των δηλώσεων του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Wang Wenbin, στους εκπροσώπους του Τύπου. 

Ο Κινέζος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις «δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες», για να «καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες». Από τη φραστική…επίθεση δεν γλίτωσε και η Ευρώπη: «Ελπίζουμε η Ευρώπη να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στο διάβολο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κινέζος εκπρόσωπος, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για μία σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, για δολοφονία 300.000 αμάχων και για τον ξεριζωμό 26.000.000 ανθρώπων ανά τον κόσμο σε Αφγανιστάν και Ιράκ.
Χαρακτήρισε επίσης, ότι «οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ανθρωπότητας. Οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες είναι απλώς ένα πρόσχημα για να επιτίθενται και να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες, θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» υπογράμμισε ο Wang. Επιτέθηκε, δε, στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τους Αμερικανούς «άρχοντες της παραπληροφόρησης».
 
Πρόκειται για τις πιο σκληρές δηλώσεις που έχουν γίνει από το Πεκίνο κατά της Ουάσιγκτον εδώ και πολλά χρόνια, σηματοδοτώντας μία τουλάχιστον φραστική κλιμάκωση, έπειτα και από την επανειλημμένη άρνηση της κινεζικής κυβέρνησης να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.