Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024
Διάσπαρτα σύννεφα
25.6°C Αθήνα

Στην Κάρυστο «δεμένο» το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Pegas (pic)

pegas

Στο αγκυροβόλιο της Καρύστου παραμένει δεσμευμένο από τις λιμενικές Αρχές το -υπό ρωσική σημαία- δεξαμενόπλοιο Pegas. Σχετική απόφαση εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στο πλαίσιο εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων.

 Στο πλοίο επιβαίνουν 19 ναυτικοί Ρώσοι υπήκοοι. Το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο, όμως στο Κάβο Ντόρο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση αφορά στο πλοίο και όχι το φορτίο του.

Η απάντηση της Ρωσικής πρεσβείας 
Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα αναφέρει πως βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα με τη δέσμευση του δεξαμενόπλοιου, ανοιχτά της Καρύστου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο Twitter «Η πρεσβεία ελέγχει τις πληροφορίες που έχουν εμφανιστεί στα ελληνικά ΜΜΕ για τη δέσμευση του πετρελαιοφόρου Pega με 19 ναύτες, κοντά στο νησί της Εύβοιας. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα».