Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
Καθαρός Ουρανός
32.2°C Αθήνα

1 € = $ 1.1813
1 $ = € 0.8465

Οικονομία & Real Estate

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει ένα πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 750 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 δισ. ευρώ θα διανεμηθούν με τη μορφή επιδοτήσεων στα κράτη μέλη και τα 250 δισ. ευρώ σε δάνεια, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος.

H πτώση του τουρισμού στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου είναι πιθανόν να διαρκέσει και πέραν του 2020, αλλά το αξιόχρεό τους είναι ανθεκτικό, χάρη στην προσαρμογή που έκαναν τα τελευταία χρόνια και τη σημαντική στήριξη από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, αναφέρει σε ανάλυσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Στο ερώτημα για το πώς η πανδημία και οι εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη ΝΑ Ευρώπη μπορούν να μετατραπούν σε μια νέα περίοδο ευκαιριών απάντησε το πάνελ των ομιλητών της "2ης Διάσκεψη για τα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου" που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Hellenic American Leadership Council.

Του James K. Galbraith 

Δύο εβδομάδες πριν, ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε τον αριθμό των Αμερικανών νεκρών στρατιωτών στον εικοσαετή πόλεμο στο Βιετνάμ (1955-1974). Μόνο την Πρωτομαγιά, οι νεκροί ξεπέρασαν σε μία μέρα τους νεκρούς από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Ταυτόχρονα, η οικονομική παραγωγή έχει συντριβεί και πάνω από 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους ως άνεργοι. Στο μέτωπο της δημόσιας υγείας, τα τεστ παραμένουν ακατάλληλα, δεν υπάρχει ιχνηλάτηση επαφών, οι θεραπευτικές επιλογές καθυστέρησαν και εκατομμύρια άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι.