Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Οικονομία & Real Estate

 xrimata

Σήμερα, το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου, το Υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας ανακοίνωσε μία έκτακτη εισφορά 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση στοχεύει να αντλήσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν προς τη στήριξη των οικονομικά ευάλωτων ομάδων στην Ελλάδα.

fti

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου, ο γερμανικός τουριστικός κολοσσός FTI, αφήνοντας στον "αέρα" 7.500 τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και χρέη €1,8 εκατ. σε ελληνικά ξενοδοχεία από πέρυσι.

eksoxikh katoikia

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η αυξητική τάση στις τιμές των οικιστικών ακινήτων συνεχίστηκε το 2023 με επιταχυνόμενο ρυθμό καθώς έχει αυξηθεί η ζήτηση τόσο για τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας όσο και για τις εξοχικές κατοικίες, οι οποίες αποτελούν ισχυρό δέλεαρ για τους ξένους αγοραστές, δεδομένου πως ακόμα και με τις αυξήσεις, οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα παραμένουν ανταγωνιστικά χαμηλές έναντι άλλων χωρών της νότιας Μεσογείου, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Tsakos FOX
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE),  Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) έσπασε, στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή 17 Μαΐου, το φράγμα των 30 δολαρίων και έκλεισε στα 30,17 δολάρια, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ για τη μετοχή της.

eforia email
Με τις αλλαγές που έφερε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μέσα από τον νέο Φορολογικό Κώδικα, η επικοινωνία της Εφορίας με τους φορολογούμενους θα γίνεται αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο, η επικαιροποίηση του e-mail πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα των Ελλήνων φορολογουμένων.

forologikes diloseis

Ξεκίνησε από εχθές, Πέμπτη (25/4), η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για το έτος 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους είναι η Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Τι αλλάζει και τι πρέπει να προσέξουμε.

TsakosTen

 Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι μια ευγενική παραχώρηση του Δρ. Νικόλαου Τσάκου 

Η ελληνική Tsakos Energy Navigation (TEN), η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη 27 Μαρτίου καθαρά έσοδα ύψους 300,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, ετήσια κέρδη ρεκόρ αυξημένα κατά 47% από το προηγούμενο έτος και επιβεβαίωσε την παραγγελία νεότευκτης ναυπήγησης με μεγάλο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας για την κατασκευή ενός δεξαμενόπλοιου μεταφοράς Suezmax DP2.

CONTAINERSHIP

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε η Ελλάδα αλλά και στις συνέπειες που προκαλεί η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.

ελλαδα

Την τεράστια αλλαγή που συντελέστηκε στην Ελλάδα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνει ο δημοσιογράφος του δικτύου CNNi Fareed Zakaria στην εβδομαδιαία εκπομπή του.