Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
Καθαρός Ουρανός
25.6°C Αθήνα

Οικονομία & Real Estate

TsakosTen

 Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι μια ευγενική παραχώρηση του Δρ. Νικόλαου Τσάκου 

Η ελληνική Tsakos Energy Navigation (TEN), η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη 27 Μαρτίου καθαρά έσοδα ύψους 300,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, ετήσια κέρδη ρεκόρ αυξημένα κατά 47% από το προηγούμενο έτος και επιβεβαίωσε την παραγγελία νεότευκτης ναυπήγησης με μεγάλο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας για την κατασκευή ενός δεξαμενόπλοιου μεταφοράς Suezmax DP2.

CONTAINERSHIP

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε η Ελλάδα αλλά και στις συνέπειες που προκαλεί η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.

ελλαδα

Την τεράστια αλλαγή που συντελέστηκε στην Ελλάδα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνει ο δημοσιογράφος του δικτύου CNNi Fareed Zakaria στην εβδομαδιαία εκπομπή του.

3D ερευνες κρητη

Η κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil-HELLENiQ ENERGY προχωρά στην επόμενη φάση του σχεδίου για τον ακριβέστερο εντοπισμό πιθανών στόχων με κοιτάσματα φυσικού αερίου στις δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης».

ded49186-elaiolado1.jpg

Συνεχίστηκε, τονίζει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», η πτωτική πορεία του κόστους παραγωγής και τον Δεκέμβριο του 2023, με τις τιμές παραγωγού ωστόσο να εξακολουθούν να αυξάνονται, και ειδικά στο ελαιόλαδο που εκτοξεύτηκε κατά σχεδόν 90%.

 LOGO AGORA

Στη σύγχρονη εποχή της υπερκυριαρχίας της ψηφιακής τεχνολογίας, η ανθρώπινη προσοχή αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός, αλλά περιορισμένος πόρος. Κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης στρατηγικής στο ψηφιακό περιβάλλον πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ανθρώπινη προσοχή ως αναπόσπαστο επιχειρησιακό συστατικό, προκειμένου ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιοι οργανισμοί να επιτυγχάνουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους.

agoraaki22d.jpg

Δεύτερη δύναμη μετά τους Κινέζους,  οι Τούρκοι υπήκοοι με ποσοστό 10%, επιλέγουν την Ελλάδα για να αγοράσουν ακίνητα προκειμένου να πάρουν την Golden Visa, που θα τους εξασφαλίζει την ελεύθερη διαμονή και μετακίνηση στην χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές που καλύπτονται από τη συνθήκη Σένγκεν.